foto van iemand die aan het werk is

> Werkend of werkzoekend?

Werkend of werkzoekend?

Vanuit het Leerwerkloket geven wij je advies en helpen je met zoeken naar een werkplek of opleiding waar jij helemaal op je plek bent. Iedereen die vragen heeft over leren en werken is bij ons welkom. Wij zijn er voor jong en oud, voor mensen met en zonder uitkering, voor mensen met en zonder werk. Voor iedereen dus.

GEEN DIPLOMA, WEL ERVARING

Ook zonder opleiding kun je ervaring hebben opgedaan in een bepaalde branche. Wil je een diploma in deze branche? Dan kun je soms een certificaat krijgen op basis van je ervaring. Dit noemen we het EVC. Dat staat voor Eerder Verworven Competenties. Met een EVC kan je je diploma vaak in minder tijd halen.

JE KIEST ZELF

Een opleiding of cursus volgen, een nieuwe baan zoeken, doorgroeien binnen je huidige werk, leren en werken gaat een leven lang door. Het Leerwerkloket ondersteunt, adviseert en helpt je op weg. Maar uiteindelijk maak je zelf de keuze. Nog geen idee in welke hoek je het moet zoeken? Doe dan eerst een (beroepskeuze)test. Hier vind je verschillende testen van diverse aanbieders die je op weg kunnen helpen.

Naar de testen

Wil je eerst meer informatie over Leren en Werken voordat je een adviesgesprek aanvraagt? Klik dan op onderstaande links:

MOEITE MET LEZEN EN SCHRIJVEN?

1 op de 9 mensen heeft moeite met de Nederlandse taal. Wil je beter Nederlands leren lezen, schrijven of spreken? Of ken jij iemand die hier moeite mee heeft? Neem contact op met het Leerwerkloket Rijn Gouwe voor meer informatie.

WAAR LIGGEN MIJN KANSEN?

UWV laat zien voor welke beroepen het in grote delen van Nederland lastig is geschikt personeel te vinden. Deze beroepen bieden goede kans op werk voor mensen met de juiste kwalificaties. Wil je weten om welke beroepen het gaat, lees dan hier verder.

CONTACT?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Je kunt met elke vraag bij ons terecht, we helpen je graag.

Mail ons