> UWV Inspiratiedag in De Doelen

UWV Inspiratiedag in De Doelen

Mevrouw Leggiero en mevrouw Hogeboom vetellen over hun ervaringen. Zij bezochten op 1 juni j.l. de inspiratiedag van het UWV.

  •  

Mevrouw Leggiero, werd door een adviseur van het UWV gevraagd om deel te nemen aan de Inspiratiedag. Mevrouw  heeft negen jaar ervaring als verkoopmedewerker binnendienst bij een Italiaans bedrijf. Zij is op zoek naar een soortgelijke baan.

Mevrouw reageerde enthousiast op de uitnodiging en maakte een keuze uit de zes workshops die aangeboden werden.
Zij meldde zich aan voor twee workshops:

Tijdens de workshop ‘De kortste weg’ van Tim van Oosterhout heeft mevrouw Leggiero geleerd dat het vinden en krijgen van een droombaan vaak niet haalbaar is op korte termijn. Het is goed om je open te stellen voor andere banen en mogelijkheden. Uiteindelijk kan dit alsnog leiden naar je droombaan.

Door de workshop ‘Het gaat gewoon lukken’ van Hélène Oosterhuis  heeft ze geleerd te geloven in zichzelf. Als je je best doet om je doel te bereiken dan gaat het lukken.

Het was best een beetje spannend voor haar om naar deze dag te gaan. Ze is positief ingesteld en ze is gewoon gegaan. Ondanks dat mevrouw de Nederlandse taal nog niet perfect spreekt, heeft ze veel gesprekken gevoerd met verschillende mensen. Hierdoor heeft zij weer goed kunnen oefenen met het spreken in het Nederlands.

De lezing van Erik Scherder, de neuropsycholoog, en de workshop ‘Het gaat gewoon lukken' hebben de meeste indruk gemaakt op mevrouw Leggiero.

Over het geheel genomen was het een leuke dag. Ze heeft veel contacten opgedaan. Ze ging geïnspireerd, vol goede moed om een passende baan te vinden en met veel energie weer de deur uit.
Het stelde haar gerust dat zij niet de enige is die werkloos is. Veel mensen maken het zelfde door.

Op de informatiemarkt heeft ze veel goede contacten opgedaan en informatie verzameld. Na het bezoek aan de stand van het LeerWerkLoket heeft mevrouw een competentietest gemaakt en een persoonlijk adviesgesprek gehad. Zij gaat haar kennis van de Nederlandse taal verbeteren zodat zij meer kans heeft op het vinden van een leuke passende baan in een commerciële binnendienst functie.

  •  

Mevrouw Hogenboom werd via een mail uitgenodigd voor deelname aan de inspiratiedag.  Mevrouw werkt 12 uur per week en ontvangt daarnaast een WW-uitkering. Ze is op zoek naar een fulltime baan als administratief ondersteuner, receptionist of baliemedewerker.

In eerste instantie verwachtte mevrouw niet zo veel van de inspiratiedag, daardoor kon het ook niet tegenvallen.  Tijdens de dag raakte mevrouw steeds meer geïnspireerd. Ze vond het een leuke humorvolle dag met inspirerende sprekers. De dag vloog voorbij. Ze had het niet willen missen.

Mevrouw Hogenboom volgde twee workshops:

Tijdens workshop ‘Het gaat gewoon lukken’ van Hélène Oosterhuis leerde ze hoe ze zichzelf beter neer kan zetten. Ze kreeg veel leuke tips en ze werd zich ervan bewust dat ze veel meer kan dan dat zij zelf zegt of vindt.

Bij de workshop ‘Stop met zoeken en wordt gevonden’ van Jochem Klein werd gezegd dat leeftijd er niet toe doet. Als je goed bent in wat je doet, maakt leeftijd niet uit. Mevrouw Hogenboom denkt zelf dat leeftijd in de praktijk wel uitmaakt, vooral in de detailhandel. Dat is de branche waar mevrouw zelf in heeft gewerkt. Zij kan zich voorstellen dat leeftijd bij specialistisch werk geen rol speelt.

Tijdens de dag haalde mevrouw inspiratie uit de diverse workshops, de sprekers, de CV-check en eigenlijk uit alles!

De netwerkborrel was niet zo haar ding. Ze vond het lastig om werkgevers aan te spreken. Vooral als de werkgevers onderling in gesprek waren met elkaar.

Vanuit de CV-check is mevrouw naar het LeerWerkLoket verwezen. Mevrouw had vragen over de NCOI-coupon. Het NCOI biedt kort online trainingen aan in samenwerking met het UWV. Zij wilde graag een cursus Engels volgen. Via de NCOI-coupon is Engels leren niet mogelijk maar mevrouw heeft wel een andere leuke leerzame training gevonden. Zij heeft zich aangemeld en volgt nu de  digitale leerlijn ‘Persoonlijke kracht’.
Daarnaast oefent zij via internet en een app op haar telefoon met het verbeteren van haar Engels.