> Tips en advies van een LeerWerk-Adviseur

Tips en advies van een LeerWerk-Adviseur

Sinds mei 2014 ben ik adviseur voor het LeerWerkLoket Rijnmond. In deze functie geef ik onafhankelijk advies en voorlichting aan werknemers en werkzoekenden die een andere uitdaging zoeken of informatie over (om)scholing.

De website werk.nl gebruik ik vaak bij deze gesprekken. Hier vindt men nieuws- en persberichten voor het laatste nieuws. Bij de evenementen leest u waar en wanneer er banenmarkten en voorlichtingsdagen worden georganiseerd. Voor de meeste bezoekers is deze website bekend, echter de link naar werkbladmagazine is onbekend, deze is onderaan de website werk.nl te vinden.
Op werkbladmagazine vindt u inspiratie en tips voor werkzoekenden. Eén van die tips betreft het wel of niet plaatsen van een foto op een CV. Mijns inziens zorgt een foto ervoor dat de werkgever een CV hierdoor beter onthoudt. Vaak is lastig om sterke en zwakke punten aan te geven in een gesprek. Op werkbladmagazine zijn 5 tips te vinden om u voor te bereiden op deze kwestie.

In de blogs kan men verhalen lezen over o.a. geen werkervaring, maar toch succesvol solliciteren, sollicitatiekleding en kleurencombinaties en wat te doen met een gat in je CV? Deze blogs zijn geschreven door werkzoekenden en medewerkers van ‘CVster’. In deze blogs zijn tips en ervaringen te lezen waar een werkzoekende veel aan heeft.

Naast deze tips en adviezen zijn er ook online trainingen en Webinars te volgen. Een Webinar is een interactieve, online-bijeenkomst waaraan u via uw computer, laptop of tablet kunt meedoen. Tevens vindt u naast de informatie over sociale media een goede handleiding over LinkedIn.
Deze handleiding is geschreven door een werkzoekende. Toen deze mijnheer werkloos raakte, besloot hij een profiel aan te maken op LinkedIn. Door zijn ICT-achtergrond raakte hij er snel wegwijs. Het is een mooie manier om je CV online te zetten. Echter veel handigheidjes zijn niet duidelijk zichtbaar op LinkedIn. Deze eenvoudige handleiding is een absolute must voor degene die wil gaan werken met LinkedIn.

Naast veel adviezen en tips heb ik ook een persoonlijke tip: bel altijd even met de werkgever als je afgewezen wordt. Het is voor jezelf bevredigender als je weet waarom je afgewezen bent, en het geeft je de kans om ook hun (summiere) antwoord te bespreken. Zo steek je er beiden wat van op!

 

Gil Dolk
LeerWerkAdviseur