> SWI

SWI

Stichting Werk Incubator
Het bedrijfsleven is sinds jaren weggetrokken uit stedelijke gebieden waardoor jongeren niet meer dagelijks in contact komen met bepaalde beroepen. SWI laat jongeren in een vroeg stadium kennis maken met verschillende beroepsgroepen, door jongeren actief te koppelen aan het bedrijfsleven. Dit kan door middel van beroep oriënterende bedrijfsbezoeken en stages. Op deze manier creëren bedrijven hun eigen potentiële werknemers, in de vorm van geïnspireerde jongeren met een doel voor ogen en motivatie voor het vak; een win-win situatie.

SWI helpt bedrijven met het opzetten van projecten met leerlingen van praktijkscholen om jongeren en bedrijven met elkaar kennis te laten maken en zo bijvoorbeeld invulling te geven aan de SROI verplichting. SWI verzorgt en ontwikkelt dan in samenwerking met een bedrijf de uitvoering.
SaniTronics is zo’n bedrijf. Dit bedrijf wilde graag samen met SWI meewerken om jongeren aan een baan, stage of, in dit geval, een praktijkdag te helpen en hen kennis te laten maken met een hightech bedrijf met een mooi product.

Daarnaast is SWI in samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel uitvoerder van een pilot project IPTA van het ministerie van Justitie. In dit project begeleidt SWI jongeren vanaf 15 jaar die dreigen uit te vallen van school en opvallen bij de politieorganisatie. Doel is om jongeren terug te leiden naar school en te behoeden voor een criminele carrière.