> SROI en SaniTronics

SROI en SaniTronics

SROI kan ook in de vorm van een stageplek, bedrijfsbezoek of praktijkdag worden ingevuld.
SaniTronics, een hightech bedrijf dat speciale zelfreinigende toiletten ontwerpt en produceert, wilde deze verplichting op deze manier vervullen. Vanuit de SROI werd contact gezocht met de praktijkscholen van Accent en in samenwerking met de Stichting Werk Incubator werd een speciale lesdag bij dit bedrijf georganiseerd.

Dinsdag 28 november 2017 waren 13 leerlingen en 2 docenten van de praktijkschool Accent Locatie Hoogvliet op bezoek bij SaniTronics om ervaring op te doen vanuit de praktijk.
De medewerkers van SaniTronics en Stichting Werk Incubator (SWI) hadden een dagprogramma opgesteld. De dag begon met uitleg over wat de leerlingen konden verwachten op deze dag. Ze kregen vervolgens uitleg over SaniTronics waarbij ze ook een kort filmpje te zien kregen over de openbare toiletten die dit bedrijf bouwt.
Daarna werden de leerlingen begeleid naar de werkplaats waar ze aan de slag gingen met solderen, afmeten, zagen, knippen, schroeven etc.

Vanuit SaniTronics kwamen medewerkers steeds een kijkje nemen hoe de jongeren bezig waren. De docenten waren positief verrast door het gedrag van hun leerlingen. De leerlingen zelf vonden dat ze op deze dag erg veel leerden en vonden het ook erg leuk om in een echte werkplaats te werken. Ze bedankten SaniTronics voor de dag en voor het werkstuk dat ze mee mochten nemen.

Zowel de medewerkers van SaniTronics als docenten en leerlingen hebben de dag als positief ervaren. Ook Gerard van Es van SWI vond het een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is.