> Shimona stelt zich voor

Shimona stelt zich voor

Hi ik ben Shimona Malaihollo, sinds oktober 2016 werkzaam als Trainee bij het UWV. Als afgestudeerd antropoloog was ik na mijn studie erg zoekende naar wat ik leuk vond en wat ik in een baan wilde. Via via ben ik terecht gekomen bij het Trainee programma dat door het UWV wordt aangeboden. Hierbinnen krijg ik veel ruimte om te ontdekken waar ik goed in ben en wat ik zoek in een baan, mijn persoonlijke leerdoelen staan hierin centraal.

Ik ben van nature erg nieuwsgierig en verdiep mij graag in het onbekende. Toen ik in oktober 2016 binnenkwam, kreeg ik de opdracht onderzoek te doen naar laaggeletterdheid. Voorheen heb ik mijzelf hier nooit mee beziggehouden en was ik me niet bewust van deze problematiek. Als echte antropoloog ben ik erin gedoken en heb ik mij vol verwondering verdiept in het fenomeen ‘Laaggeletterdheid’. Op het moment ondersteun ik de Programmamanager Leren en Werken met betrekking tot dit onderwerp.

In Rotterdam ga ik ook met dit onderwerp aan de slag. Ik zal de huidige situatie in kaart brengen en advies geven over waar er verbeterpunten zijn. Mijn ambitie is om hier uiteindelijk een mooi project mee uit te kunnen rollen binnen de regio. Het team heeft me een heel warm welkom gegeven en ik heb onwijs veel zin om in mijn eigen stad aan de slag te gaan!