foto van stadsbeeld

> Over Servicepunt Leren en Werken Noord-Limburg

Over Servicepunt Leren en Werken Noord-Limburg

Het servicepunt Leren en Werken Noord-Limburg is de plek voor al je vragen over leren en werken.
Welke opleiding past bij mij? Kan ik leren en werken tegelijker? Hoe kan ik me om- of bijscholen? Zijn er regelingen om mijn opleiding te financieren? Welke kansen en ontwikkelingen zijn er op de regionale arbeidsmarkt.
Wij geven onafhankelijk advies, informatie en loopbaanbegeleiding aan zowel werknemers, werkzoekenden, scholieren als werkgevers.

Versterken van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg, dat is ons doel.
Leren en werken zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. De arbeidsmarkt is continu in beweging, werkzaamheden verdwijnen, wijzigen en nieuwe werkzaamheden ontstaan. Het is niet meer vanzelfsprekend om langere tijd bij dezelfde werkgever of in dezelfde functie te werken. Baanzekerheid heeft plaats gemaakt voor werkzekerheid. Voldoende actueel opgeleid zijn, is een belangrijke voorwaarde voor succes op de arbeidsmarkt. Door te blijven leren en ontwikkelen ben en blijf je optimaal inzetbaar op de arbeidsmarkt.

In het speelveld van leren en werken zijn wij graag een onafhankelijke en verbindende schakel.

Wat biedt het Servicepunt Leren en Werken?

De samenwerking tussen het UWV, de Noord-Limburgse gemeenten, het Werkgeversservicepunt en de regionale MBO opleiders (Gilde Opleidingen en Citaverde College), biedt werk- en leertrajecten die aansluiten op de regionale arbeidsmarktbehoefte. Daarnaast biedt het Servicepunt kosteloos informatie en advies voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden met een vraag op het gebied van leren en werken.

Hoe is het Servicepunt Leren en Werken georganiseerd?

Het Servicepunt Leren en Werken is een samenwerkingsverband tussen gemeenten in de arbeidsmarktregio Noord-Limburg, UWV en onderwijspartners.
Dit zijn:

  • Noord-Limburgse gemeenten: Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray
  • UWV
  • Gilde Opleidingen
  • Citaverde College
  • Werkgeversservicepunt (WSP)
  • Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Het Servicepunt Leren en Werken vervult voornamelijk een verwijzende en verbindende rol en maakt gebruik van de expertise die de partners bieden.

 

BEKIJK ONZE PARTNERS EN LEES MEER