> Over Leren en Werken Helmond / de Peel

Over Leren en Werken Helmond / de Peel

Versterken van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio Helmond/Peelland. Dat is ons doel. Leren en werken zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. De arbeidsmarkt is continu in beweging. Werkzaamheden verdwijnen, wijzigen en nieuwe werkzaamheden ontstaan. Baanzekerheid heeft plaats gemaakt voor werkzekerheid. Voldoende actueel opgeleid zijn, is een belangrijke voorwaarde voor succes op de arbeidsmarkt. Hoewel belangrijk, is de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt niet altijd optimaal.

In het speelveld van leren en werken zijn wij graag een onafhankelijke en verbindende schakel.

Samenwerking tussen UWV, ROC Ter AA en Senzer

Wij zijn een samenwerkingsverband tussen Gemeente Helmond, ROC Ter Aa en UWV. Daarnaast werken we nauw samen met alle partijen die betrokken zijn bij leren en werken. Denk aan onderwijsinstellingen van vmbo tot en met wo-niveau, het bedrijfsleven, Werkgeversplein regio Helmond, Senzer en kenniscentra. Samen ontwikkelen we activiteiten die de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeteren.

Het Servicepunt Leren en Werken is er niet alleen voor werkgevers met vragen over opleiden, loopbaanontwikkeling of in- en doorstroom van personeel. Wij zijn er ook voor werknemers en werkzoekenden die ondersteuning en advies kunnen gebruiken op het gebied van opleiden, omscholing en werken.