Nieuws

> Zo snel mogelijk weer aan de slag met de VAN WERK NAAR WERK voucher van DOORZAAM

Zo snel mogelijk weer aan de slag met de VAN WERK NAAR WERK voucher van DOORZAAM

logo doorzaam

Werkte jij als uitzendkracht en ben je door de coronamaatregelen je baan verloren? Heb je nu een uitkering van UWV en wil je weer aan het werk? Is er in jouw vakgebied ineens weinig werk en wil je door het volgen van een training of cursus een ander vak leren?

Dan ligt er nu een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen. Als je in aanmerking komt voor de VAN WERK NAAR WERK voucher van DOORZAAM ben je verzekerd van een baan.

Wat is de VAN WERK NAAR WERK (VWNW) VOUCHER?

De VWNW voucher is ontwikkeld door DOORZAAM, de stichting die duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten stimuleert. Met de VWNW voucher kun je jezelf omscholen en vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt.

De VWNW voucher heeft een waarde van €500 inclusief btw en is in te zetten voor een cursus of training maar ook voor training on the job, inwerkperiode of onboarding. Zo kun je daarna direct aan de slag via het uitzendbureau of bij een reguliere werkgever.

Het Leerwerkloket vraagt voor jou de DOORZAAM VWNW voucher aan.

Hoe werkt het?

Stel: Je werkte als uitzendkracht in de horeca maar door de coronamaatregelen heb je geen baan meer. Je wilt graag aan de slag in de zorg en hebt ook al een vacature gezien. Na een fijn sollicitatiegesprek mag je starten, op voorwaarde dat je zelf een bepaald zorgcertificaat behaalt.
Met deze vraag meld je je bij het Leerwerkloket. Dit kun je online of telefonisch doen. Het Leerwerkloket legt vervolgens contact met jouw toekomstige werkgever en vraagt welke opleiding er precies nodig is om te kunnen starten. Nadat de werkgever heeft toegezegd dat jij, na het behalen van je certificaat, direct kunt starten, vraagt het Leerwerkloket bij DOORZAAM de VWNW voucher aan (maximaal €500,-).
Kortom, na behalen van je certificaat kun je dus direct aan de slag bij je nieuwe zorgwerkgever.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Je bent uitzendkracht en werkloos sinds week 10 of later.
  • Het verlies van jouw baan heeft direct te maken met coronamaatregelen.
  • Je was werkzaam in fase A/1-2 of B/3.
  • Je hebt een opleiding op maximaal MBO niveau 4.
  • Je kunt gebruik maken van deze actie tot 1 juli 2020.

Ben je geïnteresseerd in de VWNW voucher en wil je weten hoe het Leerwerkloket je nog meer kan ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan? Zoek hier een Leerwerkloket bij jou in de buurt.