Nieuws

> Webinar over de Leerwerkloketten een succes!

Webinar over de Leerwerkloketten een succes!

Presentatrice Taniko en adviseur Jacqueline in gesprek tijdens het webinar.

Afgelopen dinsdag 21 maart volgden bijna 500 mensen het themawebinar over Leren en Werken. Dit is het meeste aantal deelnemers dat het webinarteam ooit in een uitzending heeft mogen ontvangen.

Tijdens dit eenmalige webinar werd Jacqueline Murre, adviseur van het Leerwerkloket, geïnterviewd. Zij gaf gedurende een half uur antwoord op de meest gestelde vragen rondom Leren en Werken.

Deelnemers stelden tevens in de chat hun vragen. Meer dan 250 vragen kwamen binnen en werden door het door het webinarteam en een adviseur van het Leerwerkloket beantwoord.  Een aantal vragen werden live in de uitzending door Jacqueline behandeld. Zoals: ‘Ik ben 57 jaar, is het voor mij nog mogelijk om een leerwerktraject te starten?’, ‘Wie betaalt de kosten van een opleiding?’ en ‘Zijn er kosten verbonden aan het maatwerkadvies van het Leerwerkloket?’

In totaal waren er 665 aanmeldingen voor het webinar, waarvan er uiteindelijk 487 live deelnamen. Na afloop van het webinar vulden 324 deelnemers een evaluatie in over het webinar. Ruim de helft van de respondenten beoordeelde het webinar met een 8 of hoger. Gemiddeld kreeg het webinar een 7,5. Bijna 70% van de respondenten geeft aan na het zien van het webinar een Leerwerkloket te willen bezoeken.

Het webinar wordt inmiddels ook al volop ondemand bekeken. Heb jij het webinar gemist, maar lijkt het jou ook interessant? Bekijk het terug via de website van het webinar.

Wegens het grote succes wordt er al nagedacht over een vervolgwebinar tijdens de Maand van Leren en Werken in september. De maand van Leren en Werken is een landelijke campagne van de Leerwerkloketten om meer aandacht te genereren voor een Leven Lang Leren (LLL).

Wat is een webinar ook al weer?

Een webinar is een online, interactieve bijeenkomst die gevolgd kan worden vanaf een eigen computer, laptop of tablet. De presentator is in beeld en via de chatfunctie is het mogelijk om vragen te stellen, die meteen worden beantwoord. Het webinarteam verzorgt wekelijks webinars en één keer in de maand een themawebinar.