Nieuws

> Vernieuwde websites voor loopbaanoriëntatie gelanceerd

Vernieuwde websites voor loopbaanoriëntatie gelanceerd

Mbo Raad logo

Het LOB project van MBO Diensten heeft de websites mbostad.nl en beroepeninbeeld.nl grondig vernieuwd, aan elkaar gekoppeld en opnieuw gelanceerd. Vmbo- en havoleerlingen vinden op deze websites uitgebreide informatie over alle mbo-opleidingen en beroepen, die hen kan helpen een goede studie- en beroepskeuze te maken. Scholen kunnen hun leerlingen naar deze websites verwijzen en de sites gebruiken bij de loopbaanoriëntatie- en begeleiding. 

Op mbostad.nl kunnen leerlingen op een toegankelijke manier de zestien domeinen van het mbo leren kennen. Per domein worden alle beroepen beschreven en visueel ondersteund met een beroepsfilmpje. Nieuw in MBO Stad is de mogelijkheid om bij elk beroep een schoollocatie in de buurt te zoeken. MBO Stad richt zich met name op vo-leerlingen tussen de 12 en 16 jaar en hun ouders.
Wanneer iemand meer informatie over een beroep wil, kan overgestapt worden naar beroepeninbeeld.nl waar onder andere stage- en beroepskansen in de regio worden getoond. Deze site richt zich op 16- tot 21-jarigen.
Samen brengen de websites het complete mbo-landschap in kaart. De websites sluiten inhoudelijk en visueel bij elkaar aan en worden continu up-to-date gehouden door de MBO Raad en S-BB.

Vorige week is promotiemateriaal verzonden naar meer dan 1.100 locaties van het voortgezet onderwijs. Heeft u niets ontvangen en wilt u hiervan ook een setje of wenst u extra materiaal?  Een speciale bestelpagina vindt u op www.mbostad.nl/promotiemateriaal.

Meer informatie
www.mbostad.nl
www.beroepeninbeeld.nl

MBO raad, 12 november 2014
 

Categorieën: 
Mbo