Nieuws

> Triade Vitree en SBB maken zich sterk voor nog betere mbo-praktijkopleidingen in de zorg

Triade Vitree en SBB maken zich sterk voor nog betere mbo-praktijkopleidingen in de zorg

4 september ondertekenden Triade Vitree en SBB een samenwerkingsovereenkomst. Beide partijen zetten zich in om de kwaliteit van stages en leerbanen in de zorg te verhogen.

Triade Vitree ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en biedt jeugdzorg aan ouders en kinderen tot 18 jaar. Binnen de branche is veel vraag naar gediplomeerden. Om te zorgen dat toekomstige medewerkers goed worden opgeleid is Triade Vitree erkend leerbedrijf. In samenwerking met SBB zet de organisatie zich in om de beroepspraktijkvorming te blijven verbeteren.

Cruciaal onderdeel

"Leren in de praktijk is belangrijk voor studenten", zegt Afien Spreen, bestuurder bij Triade Vitree. “Natuurlijk is de theorie van een opleiding belangrijk. Maar kennismaken met de dagelijkse beroepspraktijk is een cruciaal onderdeel van elke opleiding in de zorg.”

Zo min mogelijk bureaucratie

Corrola Hommen is sectorunitmanager Zorg, welzijn en sport bij SBB. Ze vult aan: “De samenwerking stelt ons en de zorginstelling in staat om met zo min mogelijk bureaucratie goede stages en leerbanen te realiseren. Goede begeleiding van de studenten op locatie is zo belangrijk voor hen.”