Nieuws

> Tijd voor structurele aanpak langdurige werkloosheid

Tijd voor structurele aanpak langdurige werkloosheid

Stapel potloden

De FNV roept het kabinet op om werk te maken van het bestrijden van de (langdurige) werkloosheid. Uit cijfers van het CPB blijkt vandaag dat vooral oudere werknemers simpelweg niet meer aan de bak komen. En ondanks de positieve berichten uit de Nederlandse economie, zitten bijna 300.000 mensen al langer dan een jaar werkloos thuis. Dat meldt FNV.

Groei Nederlandse economie

“Gisteren werd er door dit kabinet hard gejuicht om de groei van de Nederlandse economie. Goed nieuws natuurlijk, maar daar hebben de ruim 600.000 werklozen in ons land nu helemaal niks aan. Zij voelen nog dagelijks de gevolgen van de crisis en velen van hen zitten in een uitzichtloze situatie”, zegt FNV-voorzitter Ton Heerts. Voor veel oudere werknemers is het de vraag of zij wel weer aan de bak komen. De FNV roept het kabinet dan ook op om nu maatregelen te nemen om te zorgen dat zij weer aan de slag komen.

Betere maatregelen

De vakbond wil dat het kabinet betere structurele maatregelen neemt om werklozen weer aan een baan te helpen. “Zet in op het omscholen van mensen, begeleidt ze naar een andere baan en zorg ervoor dat werkgevers oudere werknemers niet meer discrimineren. Want deze werkloosheid is zo structureel, dat een hele grote groep mensen afdwaalt naar de bijstand. En dat los je dus absoluut niet op door ook nog te snijden in de WW van mensen die toch al moeilijk aan werk komen”, aldus Heerts.

Categorieën: