Nieuws

> Taallunch – 19 juni 2019

Taallunch – 19 juni 2019

Op 19 juni vond in Zaanstreek Waterland een taallunch plaats bij het Zaans Medisch Centrum (ZMC) georganiseerd door en voor taalpartners van het Regionaal Taalakkoord. Tijdens de lunch verwelkomde wethouder Natasja Groothuismink twee nieuwe taalpartners: ZMC en Stichting Maatschappelijke Diensten. Inmiddels hebben 22 taalpartners het Regionaal Taalakkoord Zaanstreek Waterland ondertekend en zetten zich in om laaggeletterdheid in de regio te verminderen. 

Tijdens de lunch ging Natasja Groothuismink, wethouder van de gemeente Zaanstad, in gesprek met taalambassadeur Dicky Gingnagel over de urgentie en verstrekkende gevolgen van laaggeletterdheid. Aanwezigen hoorden van hem hoe het is om laaggeletterd te zijn en welke gevolgen dit had voor zijn werk en gezondheid. Hij gaf praktische tips over hoe je als werkgever laaggeletterdheid in jouw bedrijf kunt herkennen. Stichting Lezen en Schrijven gaf aanvullend praktische tips om taal op de werkvloer te verbeteren. 

Meer weten over het Regionaal Taalakkoord Zaanstreek Waterland? Kijk op https://www.lerenenwerkenzw.nl/taalakkoordzaanstreekwaterland/

 

Categorieën: