Nieuws

> Subsidie helpt jongeren uit Zeist aan een baan

Subsidie helpt jongeren uit Zeist aan een baan

In de gemeente Zeist staan 214 jongeren tussen de 15 en 27 jaar geregistreerd als werkloos. Voor initiatieven om hen, en andere werkloze jongeren in de regio Midden-Utrecht, aan een baan, stage of leerwerkplek te helpen stelt de gemeente een subsidie van 250.000 euro beschikbaar.

De subsidie is specifiek voor jongeren die werkloos zijn of werkloos dreigen te raken, en jongeren die op school dreigen uit te vallen. Een voorbeeld van een Zeister initiatief om jongeren aan het werk te krijgen of in de schoolbanken is Young Ambition. Young Ambition helpt jongeren op weg met korte en doeltreffende trajecten, gericht op de praktijk. Jongeren ontdekken op een leuke manier wie ze zijn en wat bij hen past.

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid (sinds 2014) is er om de jeugdwerkloosheid in de regio Utrecht-Midden terug te dringen. Onder deze regio vallen de gemeenten De Bilt, Bunnik, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. De afgelopen twee jaar vonden maar liefst 1.115 jongeren een baan, leerwerkplek of stage via het actieplan. De doelen van het actieplan voor 2015-2016 zijn: jongeren beter kwalificeren voor de arbeidsmarkt, jongeren in kwetsbare posities begeleiden naar werk en het fit houden van jongeren voor de arbeidsmarkt.

Tot uiterlijk 1 september 2015 kan een subsidieaanvraag in worden gediend via de website van de gemeente Zeist. Het is belangrijk dat de activiteiten van het initiatief worden uitgevoerd tussen 1 september 2015 en 1 januari 2017. Het totaal beschikbare budget is 250.000 euro. De aanvraag moet bestaan uit een activiteitenplan en gespecificeerde begroting.

Categorieën: