Nieuws

> Studie in cijfers geactualiseerd

Studie in cijfers geactualiseerd

De gegevens van Studie in Cijfers zijn geactualiseerd. Dit betekent dat voor huidige en aankomende mbo-studenten voor alle opleidingen nieuwe informatie beschikbaar is over het percentage geslaagde studenten en de doorstroom naar het hbo.

Studie in Cijfers wordt tweemaal per jaar geüpdatet. Ditmaal betreft dat het percentage geslaagde studenten en de doorstroom naar het hbo. Zo bedraagt het hoogste percentage doorstroom voor juridisch-administratieve beroepen 63% (bol-variant 67%), voor milieu-onderzoek en -inspectie 62% en voor commercie (bol) 61%. Nieuwe informatie over studententevredenheid en startsalaris volgt in september.

Weloverwogen studiekeuze

Studie in Cijfers ondersteunt jongeren en hun ouders bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. De tool biedt objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen op de arbeidsmarkt. Ook helpt Studie in Cijfers scholen bij het voorlichten van leerlingen en studenten. SBB ontwikkelde de tool in opdracht van het ministerie van OCW. SBB deed dit samen met JOB, LAKS, FNV Jong, CNV Jongeren, onderwijs en bedrijfsleven.

50 scholen doen mee

Inmiddels publiceren 50 scholen Studie in Cijfers. In 2016 waren dat er 42. In 2017 bekeken 1.147.519 bezoekers Studie in Cijfers. De informatie wordt gepubliceerd op de websites van de deelnemende scholen en op Beroepeninbeeld.nl(externe link). Een overzicht van alle scholen die Studie in Cijfers gebruiken vindt u op de website van SBB.

Studie in cijfers

Categorieën: 
Mbo