Nieuws

> Stage bij de makers

Stage bij de makers

‘Bij het opleiden van jonge vakmensen spelen het onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol.’ Dat is de krachtige openingszin van de animatievideo die SBB naar aanleiding van de veranderingen per 1 augustus liet maken. Paperless animations, de animatiestudio van het erkende leerbedrijf Fourcorners, tekende voor de productie.

“Ieder halfjaar hebben we een student van het mbo of hbo”, vertelt executive producer Suzanne Braaksma. “Vooral de eerste drie maanden doen we veel aan coaching. Daarna draait hij of zij mee in projecten. Als we voelen dat er meer in zit, bedenken we opdrachten waarmee de student zich kan doorontwikkelen. Persoonlijke groei is voor jonge mensen heel belangrijk. Als ik zie dat een bescheiden student de stage met veel meer zelfvertrouwen afsluit, ben ik daar best trots op.”

Een dikke pre

Opdrachtgevers vinden het leuk om te horen dat Fourcorners studenten opleidt. Suzanne: “Bovendien is het een manier om talent aan je te binden. De afgelopen jaren wisten we zulke goede mensen in huis te halen. Dat is een dikke pre voor erkende leerbedrijven!” Voor de diverse opleidingen ziet Suzanne wel een verbeterpunt: “Door extra aandacht te besteden aan het doel en de effectiviteit van de films die studenten leren te maken, kun je er nog veel meer resultaat uithalen. In het panel kwalificaties mbo denk ik daar graag eens over mee.”

Nederlandse Filmacademie

George Michael Simon is een bijzondere student. Nog maar vijf jaar geleden reisde hij van Sri Lanka naar Nederland om veilig op te groeien en een vak te leren. Nu doet hij het laatste jaar van de niveau 4-opleiding Mediavormgever. “Toen ik acht of negen was, wist ik al dat ik animaties wilde maken. Bij Rijn IJssel leerde ik de basisvaardigheden, maar met deze stage komt het er echt op aan. Als ik mijn diploma heb, hoop ik te worden toegelaten op de Nederlandse Filmacademie.”

Categorieën: