Nieuws

> Wij zijn trots op een gemiddelde score 8 !

Wij zijn trots op een gemiddelde score 8 !

Drie personen in gesprek tijdens de Leren en Werken Infomarkt

De Leren en Werken Infomarkt, die gisteren bij de Effenaar in Eindhoven plaatsvond, was een groot succes! Met meer dan 100 bezoekers kunnen wij spreken over een geslaagd evenement, dat wij zeker gaan herhalen. De Infomarkt was bedoeld voor jongeren (werkend of niet werkend) van 18 tot 27 jaar. Op deze markt konden zij informatie krijgen over kansrijke beroepen en de daarbij behorende opleidingen in deze regio. Ook konden zij er terecht voor een cv-check, jobcoaching, algemeen opleidingsadvies, kledingadvies en advies over netwerken, wonen en geldzaken. Een spontane jonge fotografe maakte gratis foto's die direct aan de jongere werden gemaild. De beroepenstands werden bemand door mensen van de kenniscentra en/of de bijbehorende opleiding en gemotiveerde BBL-ers die met plezier meer uitleg over hun vak wilden geven.

Met veel jongeren is na afloop van hun bezoek een intakegesprek gevoerd. Hier konden zij aangeven in welke branche zij een 'verdiepingsslag' willen maken. Dit gaan wij realiseren in de vorm van een rondleiding, meeloopdag of korte stage bij een van de bedrijven die wij bereid hebben gevonden om aan dit project mee te werken. In de loop van april/mei hopen wij dit gerealiseerd te hebben.

Het project is mede geslaagd door de enthousiaste medewerking van de betrokken kenniscentra, het Summa College, collega's van UWV en de gemeente Eindhoven, Dress for Succes, Stichting de Broekriem, Oranje Starters (Ambachten), de Startersbeurs en MKB Eindhoven.

Zie ook de website van Leren en werken Eindhoven