Nieuws

> Secretaris generaal SZW op bezoek in Emmen

Secretaris generaal SZW op bezoek in Emmen

Loes en Bruno

​Woensdag 20 september ontvingen we in Emmen bezoek van Bruno Bruins en de secretaris generaal Loes Mulder, zij geeft ambtelijk leiding aan het Ministerie. Reden van het bezoek was een uitnodiging van ons én het paste goed in het inwerkprogramma van Loes.

Na een rondje over de vestiging waarbij ze het Leerwerkloket aandeden ging het programma van start. De volgende onderwerpen kwamen aan de orde:

De twee gezichten van Drenthe, een analyse van onze arbeidsmarktadviseur Erik Oosterveld.

Erik vertelde dat Loes de volgende boodschap zelfs op video opnam: 'Wij hebben goed in beeld welke mensen risico lopen om door te stromen naar de bijstand. Het ontbreekt ons echter aan de scholingsmiddelen.'

Hoe werken we samen in de regio?

Wethouder Bert Otten lichtte dit toe met het voorbeeld van het Mobiliteitscentrum dat we samen met de gemeente hebben ingericht. Dat deed hij samen met vestigingsmanager Gertjan Metz.

Welke inzet hebben wij op het bemiddelen van burgers naar onze oosterburen?

Manager Werkgeversdienstverlening Geert van der Wal is vanaf het eerste uur hierbij betrokken en kent zowel de successen als de knelpunten. Een van die knelpunten is dat het soms best ingewikkelde regelgeving is die we niet kunnen veranderen. Geert: "Daarom zouden we graag een Transferpunt willen inrichten dat alle rompslomp uit handen van de klant haalt."

In Emmen is de bemiddeling van klanten met een WIA-uitkering zeer succesvol.

De belangrijkste reden? Ken je klant! Ken je netwerk. Een mooie reactie van klant Leonie: "Hartelijk dank voor jouw complimenten, ik ben heel gelukkig met deze baan en wil jou nogmaals danken dat je een dik jaar geleden bij mij op de stoep stond en heel snel een baan voor mij vond!! Vooral mijn eigenwaarde heeft een hele grote sprong gemaakt." 

Tot slot een uitleg over het nut van de beschutte werkplek.

Jan Edzes is algemeen directeur van de EMCO-groep, het werkleerbedrijf van Zuidoost Drenthe. Hij verzorgt dit onderdeel samen met Kees Benus, manager SMZ.