Nieuws

> ROC Horizon reikt Horizon Bokaal uit aan Leerbedrijf

ROC Horizon reikt Horizon Bokaal uit aan Leerbedrijf

Bij het Horizon College werd dinsdag 29 september de jaarlijkse branchedag georganiseerd voor bakkerijen die als leerbedrijf aan ons roc zijn verbonden. Tijdens deze dag werd de Horizonbokaal uitgereikt; de prijs voor de beste speculaascake van Noord-Holland. De winnaar is bakkerij Swart uit Wervershoof. De tweede prijs is voor bakkerij Jan uit Zaandijk en de derde prijs voor bakkerij Richard Brakenhoff uit Assendelft. Voor deze wedstrijd leverden vanuit heel Noord-Holland bakkerijen een speculaascake aan.

Alle cakes zijn tijdens de branchedag door een professionele jury gekeurd en beoordeeld, bestaande uit oud-deelnemer Robin Hoedjes, zeer succesvolle winnaar van vele prijzen, waaronder onlangs de Dutch Pastry en een vertegenwoordiger van Zeelandia, grondstofproducent en leverancier voor de bakkerij. 

Steampunk

Ook leverden tien leerlingen van het ROC van Amsterdam en het Horizon College de strijd om de beste fantasiecake. De leerling die de beste fantasiecake maakte, is Amber Poort. Zij loopt stage bij banketbakkerij Van de Berg in Hoorn en volgt haar opleiding aan het Horizon College. Zij ontving een VVV-bon ter waarde van honderd euro. Amber vertelt dat haar cake met de titel ‘Steampunk’ is geïnspireerd op het stoomtijdperk. De cake heeft een industrieel uiterlijk. ‘Mijn uitdaging zit in het steeds beter worden. Ik hoop net zo goed te worden als Robin Hoedjes.’

Bavarois en caramel

Naast de wedstrijden gaf Robin Hoedjes een demonstratie van het maken van speculaastaart, gemaakt van bavarois en caramel. Hij voorzag de bakkers van leuke ideeën en praktische tips. Vervolgens verzorgde Cor Molenaar, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, een presentatie die vanuit de foodkant deskundig een beeld schetste over ontwikkelingen in de retail en het consumentengedrag.  

Categorieën: