Nieuws

> Onderwijs en bedrijfsleven samen in High Tech Centre Delft

Onderwijs en bedrijfsleven samen in High Tech Centre Delft

De 29 participerende bedrijven en instellingen hebben de officiële start gegeven aan het High Tech Centre Delft met hun handtekening. Technische studenten van het vmbo, mbo, hbo en wo werken in het nieuwe centrum voor techniekonderwijs samen aan actuele bedrijfscasussen. Vanuit deze benadering proberen ze de kennis en vaardigheden van praktische en theoretische studenten te integreren. Docenten en bedrijfsmedewerkers treden op als coach voor de studenten.

De gezamenlijke partners ambiëren hightech-onderwijs in de volledige onderwijsketen van voortgezet onderwijs tot wetenschappelijk onderwijs. In het High Tech Centre Delft draait het om innovatiegericht (project)onderwijs met moderne middelen en technieken waar studenten én bedrijven blij van worden. Het nieuwe centrum is gebaseerd op de drie pijlers: ‘een leven lang leren’, 'opleidingen waar onderwijs en bedrijven samenkomen' en 'een werkplaats'.

Een van de partners van het High Tech Centre Delft is FESTO Nederland, een specialist in aandrijftechnologie. De algemene directeur Thomas Pierson geeft aan dat het hoog tijd is dat bedrijven meer samenwerken met het onderwijs en gedeelde prioriteiten benoemen. “Er is nog een wereld te winnen als we ons gezamenlijk inspannen om meer leerlingen de veelzijdige uitdagingen en carrièremogelijkheden binnen de techniek en technologie laten zien.”

Bedrijven benutten het nieuwe centrum voor techniekonderwijs voor scholing van het personeel maar ook voor (incidentele) productiecapaciteit. Tijdens themabijeenkomsten kunnen bedrijven en docenten kennis delen en daarmee tot nieuwe invullingen komen voor het curriculum. Ondernemer Aad Reurings van Reurings Precisie Plaatwerk (RPP) beaamt het belang hiervan: "Bedrijven nemen in het High Tech Centre hun verantwoordelijkheid om mee te sturen op de inhoud van het onderwijs."