Nieuws

> Nuffic campagne WilWeg weer van start gegaan

Nuffic campagne WilWeg weer van start gegaan

wilweg

Het seizoen van WilWeg dagen, buitenlandbeurzen en voorlichtingsavonden is weer begonnen. En dus is de campagne WilWeg met haar ambassadeurs door heel Nederland te vinden. Inmiddels hebben zij al meer dan 250 studenten geënthousiasmeerd voor een buitenlandverblijf.

WilWeg is een campagne van Nuffic die scholieren en studenten enthousiasmeert en informeert over een tussenjaar, studie of stage in het buitenland. Namens WilWeg gaan 19 WilWeg-ambassadeurs op pad naar middelbare scholen, onderwijsbeurzen en hogeronderwijsinstellingen. Daar delen zij hun buitenlandervaring en geven ze studenten handige tips over hoe je een buitenlandperiode moet regelen. Dit doen ze aan de hand van presentaties, maar ook door te praten met scholieren, studenten en ouders.

Meer dan 250 studenten gesproken

De ambassadeurs zijn de afgelopen weken al door heel Nederland getrokken. Zo waren ze onder andere in Groningen, Rotterdam, Eindhoven, Amsterdam, Den Haag en Leiden. Naar schatting hebben de ambassadeurs al meer dan 250 studenten gesproken en gemotiveerd om naar het buitenland te gaan.

De geïnformeerde studenten zijn blij met WilWeg, zo melden de ambassadeurs: “Je merkt dat studenten enthousiast zijn over WilWeg. Ze vinden de informatie en tools waardevol.” Ook instellingen zijn blij met de inzet van WilWeg-ambassadeurs op evenementen. Ze waarderen de inzet van de ambassadeurs en vinden WilWeg een waardevolle toevoeging aan hun evenement.

Categorieën: 
Mbo