Nieuws

> Nieuwe website: Techniek doet

Nieuwe website: Techniek doet

Techniek doet

De nieuwe website van Techniek doet is in de lucht. Op deze website vindt u het laatste nieuws over alle activiteiten. Maar ook veel algemene informatie zoals een overzicht van projecten in de verschillende regio’s.

Techniek doet is een initiatief van de technische kenniscentra, waaronder Kenniscentrum SH&M. Een bijdrage leveren aan duurzame instroom en inzetbaarheid van technisch vakmanschap, daar gaat het bij Techniek doet allemaal om! Vanaf 2016 wordt immers een tekort verwacht van 140.000 vakmensen in de techniek op alle niveaus. Dat tekort is het gevolg van de natuurlijke uitstroom van technisch personeel.

Vraag en aanbod

Belangrijk is bijvoorbeeld het zichtbaar krijgen van vacatures. Werkzoekenden en de beschikbare vacatures worden opgenomen in een vacaturebank. Voor koppeling van potentiële (zij-)instromers met banen/leerplekken in de gehele sector techniek maken de technische kenniscentra vooral gebruik van hun bestaande netwerken, zoals de Servicepunten Techniek. Techniek doet brengt vraag en aanbod samen.

Website en Twitter

Kan Techniek doet iets voor u betekenen? Of wilt u meer weten over de diverse activiteiten? Kijk dan op de nieuwe website Techniekdoet.nl. Techniek doet volgen kan ook via Twitter: @techniekdoet.

SH&M, mei 2014