Nieuws

> Nieuwe pagina ‘kansrijke beroepen’ op werk.nl voor opstellen sectorplannen

Nieuwe pagina ‘kansrijke beroepen’ op werk.nl voor opstellen sectorplannen

Werk.nl Voor Werkgevers

Vanaf nu is er op werk.nl een nieuwe pagina ‘Arbeidsmarktinformatie: Kansrijke beroepen’ beschikbaar. Deze pagina is te gebruiken door werkgeversorganisaties en betrokken vakbonden die (gezamenlijk) een sectorplan willen opstellen. Een sectorplan heeft als doel de arbeidsmarkt voor een sector of regio op korte en op middellange termijn te verbeteren. De werkgeversorganisaties en vakbonden dragen in het sectorplan arbeidsmarktmaatregelen aan waarvoor zij co-financiering van het Rijk vragen.

In het tijdvak 15 januari 2015 tot 29 mei 2015 kunnen aanvragen worden ingediend voor co-financiering voor ‘van-werk-naar-werktrajecten’ en ‘van werkloosheid-naar-werktrajecten’. UWV kan sociale partners ondersteunen bij de voorbereiding en uitvoering van deze sectorplannen. Op werk.nl zijn via de pagina ‘Arbeidsmarktinformatie: Kansrijke beroepen’ informatiebronnen te vinden over zowel kansrijke beroepen als kansrijke opleidingen. Dit zijn belangrijke elementen bij de aanvraag van co-financiering voor een sectorplan.

De pagina ‘Arbeidsmarktinformatie: Kansrijke beroepen’ is op werk.nl te vinden via het zoekpad: Home -> Werkgevers -> Informatie en tips -> Sectorplannen -> Arbeidsmarktinformatie: Kansrijke beroepen.

Categorieën: