Nieuws

> Ministers Onderwijs, Cultuur en Wetenschap definitief bekend

Ministers Onderwijs, Cultuur en Wetenschap definitief bekend

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De verdeling van ministerposten voor het nieuwe kabinet Rutte III is bekend. Ingrid van Engelshoven van D66 wordt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister van het nieuwe Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media is Arie Slob van de Christenunie geworden. Dit meldt Rijksoverheid.

Ingrid van Engelshoven was voormalig wethouder in Den Haag. Ze was van 2007 tot 2013 partijvoorzitter van D66. In 2010 werd ze wethouder in Den Haag. 

Arie Slob was jarenlang leraar maatschappijleer in Zwolle. Als Kamerlid (sinds 2001) hield hij zich ook met onderwijs bezig. In 2016 zei hij de politiek vaarwel . Daarna werd hij directeur van het Historisch Centrum Overijssel.

Het beoogde kabinet zal in totaal uit 24 bewindspersonen bestaan; negen van VVD-huize (zes ministers en drie staatssecretarissen), zes van zowel CDA- als D66-huize (beide vier ministers en twee staatssecretarissen) en drie van ChristenUnie-huize (twee ministers en een staatssecretaris). Het beoogde kabinet telt daarmee zestien ministers, onder wie de minister-president en vier ministers zonder portefeuille, en acht staatssecretarissen. Drie van de ministers worden tevens benoemd als viceminister-president.
 
Komende dagen ontvangt formateur Mark Rutte de beoogde bewindspersonen. De gesprekken zijn op zaterdag 21 oktober gestart met de drie viceminister-presidenten, en gaan verder op maandag 23 en dinsdag 24 oktober.

Categorieën: