Nieuws

> Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid definitief bekend

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid definitief bekend

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De verdeling van ministerposten voor het nieuwe kabinet Rutte III is bekend. Wouter Koolmees van D66 wordt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt Tamara van Ark van de VVD.

Wouter Koolmees (40), vader van twee kinderen, was mede-onderhandelaar namens D66. Hij is sinds 2010 lid van de Tweede Kamer. Hij werkte van 2003 tot 2007 als ambtenaar op het ministerie van Financiën. In 2010 werd hij verkozen tot het politiek talent van het afgelopen jaar. 

Het beoogde kabinet zal in totaal uit 24 bewindspersonen bestaan; negen van VVD-huize (zes ministers en drie staatssecretarissen), zes van zowel CDA- als D66-huize (beide vier ministers en twee staatssecretarissen) en drie van ChristenUnie-huize (twee ministers en een staatssecretaris). Het beoogde kabinet telt daarmee zestien ministers, onder wie de minister-president en vier ministers zonder portefeuille, en acht staatssecretarissen. Drie van de ministers worden tevens benoemd als viceminister-president.
 
Komende dagen ontvangt formateur Mark Rutte de beoogde bewindspersonen. De gesprekken zijn op zaterdag 21 oktober gestart met de drie viceminister-presidenten, en gaan verder op maandag 23 en dinsdag 24 oktober.

Categorieën: