Nieuws

> Minister Van Engelshoven (OCW) op werkbezoek bij NRTO-lid Capabel

Minister Van Engelshoven (OCW) op werkbezoek bij NRTO-lid Capabel

Op maandag 24 september 2018 heeft minister Van Engelshoven (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een werkbezoek gebracht aan NRTO-lid Capabel. Het werkbezoek stond in het teken van het opleiden van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat zij met een mbo-diploma aan de slag kunnen in de zorg.

Capabel leidt jaarlijks 3.000 werkzoekende vrouwen op, 60% behaalt het mbo-diploma en is daarna aan het werk in de zorg. Capabel werkt nauw samen met het UWV, gemeentes en diverse zorgorganisaties. Tijdens het werkbezoek heeft de minister uitleg gekregen over de werkwijze van Capabel door Aura Laumen, directeur bij Capabel. Daarna heeft zij uitgebreid met studenten en docenten van de opleidingen doktersassistent, verzorgend, pedagogisch medewerkers gesproken. Het waren de persoonlijke verhalen en de motivatie om een mbo-opleiding te volgen die indruk maakten op de minister. Daarnaast is de minister in gesprek gegaan over een leven lang ontwikkelen en stimulerende en belemmerende factoren daarbij. De vraag: ‘hoe kunnen we zorgen dat werkenden zich gaan & blijven ontwikkelen? ’stond daarbij centraal.

Dat vraagt om maatwerk
De tekorten op de arbeidsmarkt lopen op, o.a. in de zorg. Tegelijkertijd zijn er nog steeds meer dan een miljoen mensen aan de kant. Dat vraagt om actie. We hebben iedereen hard nodig. Om mensen klaar te maken voor de arbeidsmarkt zijn maatwerktrajecten nodig. Juist bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is ook de aanleiding om de minister tijdens het werkbezoek de inspiratiegids ‘De bijzonder weg naar werk’ te overhandigen die is uitgebracht door de alliantie Samen werken voor Werk, bestaande uit ABU, Cedris, OVAL en de NRTO.

Aanbod NRTO
Capabel en andere private mbo-opleiders bieden maatwerk. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden heeft de NRTO recent de publicatie: leren Loont! Samen met private opleiders werken aan werk in de zorg uitgebracht. Met daarin tal van maatwerktrajecten gericht op het terugdringen van de tekorten in de zorg. Lees hier de publicatie