Nieuws

> 'Maak jongeren enthousiaster voor een technische opleiding'

'Maak jongeren enthousiaster voor een technische opleiding'

Bouwvakker met rioolbuizen

Meer leerlingen enthousiast maken voor techniekonderwijs. Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die vandaag in Assen wordt ondertekend.
De zogeheten Jet-Net overeenkomst wordt vanmiddag in het Provinciehuis gesloten.

Technische vervolgopleiding

Gedeputeerde Henk Jumelet en directeur Bert Oosting van CS Vincent van Gogh in Assen zetten hun handtekening eronder. Beide partijen willen havo- en vwo-leerlingen bewegen om voor een vervolgopleiding in de techniek te gaan.

"We gaan aan de hand van de thema's draagkracht en water samenwerken met de provincie", zegt Oosting

'Welke techniek?'

"De provincie bemoeit zich nadrukkelijk met alles op het gebied van afvalverwerking, waterzuivering en drinkwaterwinning", vertelt Oosting. "We gaan er dan op uit met de leerlingen. Hoe werkt het? Welke techniek wordt gebruikt? Dat zijn allerlei aspecten die het dagelijks werk interessant maken."

Andere constructies, zoals viaducten, maar ook het nieuwe treinstation in Assen, krijgen aandacht. "Dat station wordt gebouwd aan de hand van een speciale constructie. Dan gaan we kijken welke natuurkundige wetten daarbij komen kijken."

Wat is Jet-Net?

Jet-Net staat voor Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Het is een samenwerkingsverband van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, intermediaire organisaties, overheden, de Stichting Platform Bèta en Techniek, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Economische Zaken.

Categorieën: 
Mbo