Nieuws

> Loonkostensubsidie leerlingen verlengd

Loonkostensubsidie leerlingen verlengd

Fundeaon Beter Leren, Beter Bouwen Logo

De loonkostensubsidie zou eind dit jaar aflopen, maar om de instroom van nieuwe leerlingen die straks weer hard nodig zijn te stimuleren, is de regeling dus met een jaar verlengd. 

31 december 2016 is echter ook de laatste dag waarop de subsidie geldt. Dat betekent dat alle leerlingen die na 1 januari 2015 aan hun opleiding begonnen zijn, niet meer voor de volledige twee jaar (104 weken) subsidie in aanmerking komen, maar naar rato van de ingangsdatum van hun opleiding.

Deze zogeheten maatregel 4 van het sectorplan Bouw & Infra 2013-2015 voorziet in een extra loonkostensubsidie voor de werkgever (opleidingsbedrijf of individueel leerbedrijf) van bbl2- en bbl3-leerlingen, voor wie afdrachten aan het O&O-fonds voor de Bouwnijverheid zijn gedaan. De subsidie bedraagt 20 procent van de loonkosten gebaseerd op het wettelijk minimumloon (plus 32 procent), rekening houdend met de leeftijd van de leerling-werknemer. De subsidie komt bovenop de reguliere tegemoetkomingsregeling en de crisismaatregelen van de sector. Ook is combinatie mogelijk met de regeling Praktijkleren (opvolger WVA) van de overheid.

Uit de administratie van Fundeon blijkt dat nog niet alle werkgevers die er recht op zouden kunnen hebben, de subsidie hebben aangevraagd. Meer informatie over de loonkostensubsidie en het aanvraagformulier is te vinden op de websit van Fundeon.

Fundeon, 4 maart 2015