Nieuws

> Leven Lang Lerenprijs voor verpleegkundige Alrijne Ziekenhuis Leiden

Leven Lang Lerenprijs voor verpleegkundige Alrijne Ziekenhuis Leiden

Verpleegkundige Sandra van Duijn van het Alrijne Ziekenhuis Leiden heeft vrijdag de ’Leven Lang Lerenprijs’ ontvangen. Ze kreeg de prijs van Hogeschool Utrecht omdat zij de verpleegkundige is die het beste laat zien wat het inhoudt om te blijven leren en ontwikkelen.

Van Duijn begon haar carrière als gezinshelpende. In 2003 kwam ze in dienst bij het Diaconessenhuis (sinds 1 januari Alrijne Ziekenhuis). Sinds enkele jaren is ze verpleegkundig specialist voor kinderen met astma. Naast het houden van spreekuren op de polikliniek kindergeneeskunde, houdt Van Duijn zich bezig met het ontwikkelen van beleid en met wetenschappelijk onderzoek. Ze stond aan de basis van de ’kinderastmacarrousel’. Kinderen met astma komen één keer per twee jaar in deze carrousel. Ze worden gezien door allerlei hulpverleners. Enkele uren later vertrekt het kind met een advies op maat. Op dit moment volgt ze, naast allerlei nevenfuncties in het ziekenhuis, de Leadership for Change bij Hogeschool Utrecht.

De zogeheten Arendje Jansenprijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een verpleegkundige die in de beroepspraktijk een grote motivatie toont voor een leven lang leren.

Leidsch Dagblad, 3 februari 2015