Nieuws

> Make a Move Event voor zorgmedewerkers in West-Brabant positief ontvangen

Make a Move Event voor zorgmedewerkers in West-Brabant positief ontvangen

Logo Make a Move! Geef richting aan je toekomst

Transvorm organiseerde op 25 juni 2015 op initiatief van de gemeente Roosendaal en samen met het leerwerkloket West-Brabant het Make a Move Event in het Kellebeek College in Roosendaal. Het evenement had als doel met verschillende workshops en een Kansenmarkt West-Brabantse zorgmedewerkers te ondersteunen in het regisseren van hun eigen loopbaan. Het Make a Move Event had zo'n 60 bezoekers die de inhoud van de middag gemiddeld beoordeelden met het cijfer 7,8.

"Het leven bestaat uit kansen pakken"

Wethouder Hans Verbraak (Sociale Zaken) van Roosendaal opende de middag: "Ik vind de term 'Make a Move' voor deze middag erg goed gekozen. Ik heb zelf ook altijd veel bewogen en gewisseld van baan in mijn carrière. Niet dat ik mijn werk niet leuk vond, maar het verruimt je blik en geeft je steeds weer nieuwe en nuttige baggage. Het leven bestaat uit kansen pakken."

Ook Christ-Jan Danen (Raad van Bestuur TWB) sprak de deelnemers van het evenement toe en gaf een positieve draai aan de veranderende situatie in de zorg: "Door de bezuinigingen in de zorg wordt er steeds meer een beroep gedaan op je eigen deskundigheid en het zelf voeren van de regie. Er wordt in kleinere teams samengewerkt op een zelfsturende manier. Naast alleen maar zorg geven, leer je er samen uit te komen."

Eerste Hulp Bij Onzekere tijden

Inspirator en dagvoorzitter Dimitri Heesbeen gaf de deelnemers voor het actieve deel van de middag nog een peptalk (waarin hij ze "Superhelden" en "Careforce One" noemde) en een spreekwoordelijk EHBO (Eerste Hulp Bij Onzekere tijden) koffertje mee.

Na de plenaire opening van het Make a Move Event was het tijd voor de deelnemers om een keuze te maken uit een aanbod van vier workshops: Netwerken en social media, Presentatie en uitstraling, Eigen bedrijf? of een workshop over het Transvorm Loopbaan Portal. Workshop-leiders mochten in een korte pitch meer over hun sessie vertellen om deelnemers te overtuigen van deelname. Ook kon iedereen een bezoek brengen aan de Kansenmarkt, waar werkgevers uit de regio aanwezig waren en zorgmedewerkers een representatieve LinkedIn-profielfoto konden laten maken.

Enthousiaste reacties

De reacties aan het eind van de middag waren zowel vanuit de deelnemers als de organiserende partijen erg enthousiast. Selwin Umar van Leerwerkloket West-Brabant gaf bij de gezamenlijke afsluiting een korte bloemlezing uit de opgevangen reacties en evaluatieformulieren: "We hebben heel veel positieve geluiden gehoord van jullie tijdens dit event. De woorden die het meest voorbij kwamen waren 'Leuk', 'Interessant', 'Positief' en 'Inspirerend'. Dat geeft veel inspiratie voor een nieuwe editie van dit evenement met weer een andere insteek!".

Leerwerkloket: 
Categorieën: