Nieuws

> Geslaagde InspiratiePlusdag in Groningen

Geslaagde InspiratiePlusdag in Groningen

Plenaire sessie Inspiratiedagen

UWV organiseerde op dinsdag 8 oktober in Groningen de derde InspiratiePlusDag voor 55-plussers en werkgevers dit jaar. De 800 aanwezige werkzoekenden en 135 bedrijven waren uitgenodigd voor een veelomvattend programma met als doel geïnspireerd te worden en te netwerken.

Voor werkzoekenden was een programma samengesteld met zeer uiteenlopende sprekers. Zo werden zij in de ochtend geïnspireerd en gemotiveerd door entertrainer Richard de Hoop, cultuuraanjager Jeroen Busscher en cabaretier Seth Gaaikema. In de middag konden zij deelnemen aan verschillende workshops zoals ‘social media en solliciteren’, ‘Strategische Netwerken’, ‘Wat werkgevers willen’ en ‘Gevonden worden op LinkedIn’.

Ook konden de werkzoekenden het Informatieplein bezoeken waar zij onder andere informatie kregen over de scholingsvoucher en het starten als zelfstandig ondernemer. Ook kregen zij de mogelijkheid hun cv te laten checken en een foto te laten maken voor hun LinkedIn-profiel. Tijdens een speeddate konden werkzoekenden en werkgevers elkaar ontmoeten.

Ruth Karakaya, Wieka Vogelzang en Gouke van den Berg vertegenwoordigden de Leerwerkloketten van Drenthe, Friesland en Groningen.

Werkgevers kregen tijdens twee sessies informatie over personeelsbeleid en slimmer werken. In de sessie 'Personeelsbeleid 3.0' vertelde Mario Bierkens MBA, onder meer auteur van diverse managementboeken zoals 'de management Makeover', over het realiseren van een ideaal personeelsbeleid. Gerard Essers, expert in time-management, gaf de werkgevers praktische tips, slimme technieken en frisse inzichten die werkgevers en hun personeel kunnen helpen om meer te bereiken in minder tijd.

Inspiratiedagen

Gedurende het hele jaar organiseert UWV InspiratiePlusDagen in verschillende regio’s in het land. Deze dagen zijn speciaal gericht op het inspireren en informeren van 55-plussers.

De volgende InspiratiePlusdag is op 26 november in Amsterdam.

Meer informatie over de InspiratiePlusDagen is te vinden op: www.inspiratieplusdagen.nl

UWV intranet, 11 oktober 2013