Nieuws

> Leerwerkbedrijf gemeente Apeldoorn helpt meer mensen aan werk

Leerwerkbedrijf gemeente Apeldoorn helpt meer mensen aan werk

Het gemeentelijke leerwerkbedrijf van de gemeente Apeldoorn heeft in de eerste zes maanden van dit jaar al meer mensen naar betaald werk begeleid dan in heel 2014. Het bedrijf probeert zowel werklozen als mensen met een beperking aan betaald werk te helpen. Meer dan de helft van alle werkzoekenden die aan de slag gaat bij het leerwerkbedrijf vindt uiteindelijk een baan. Dit meldt de gemeente Apeldoorn. 
Ruim dertig werkzoekenden vonden in 2015 betaald werk tijdens hun leerwerkstage bij het leerwerkbedrijf. Komende week tekenen zeven tijdelijke medewerkers van het leerwerkbedrijf een arbeidsovereenkomst bij Jans Uitzendbureau in Apeldoorn voor hun nieuwe baan bij Eijkelboom BV.
 
Gemeente Apeldoorn heeft in juni 2013 een leerwerkbedrijf opgezet met als doel om inwoners zonder werk weer arbeidsritme op te laten doen en te begeleiden naar een betaalde baan. Met verschillende werkgevers in Apeldoorn zijn er in diverse branches leerwerkplekken gecreëerd waaronder in het groen, bouw, horeca, administratie en schoonmaak. De focus van deze plekken ligt uiteindelijk op het vinden van betaald werk. Meer dan de helft van alle werkzoekenden die aan de slag gaat bij het leerwerkbedrijf vindt uiteindelijk een baan.
 
Voordat werkzoekenden aan de slag gaan met een leerwerkstage volgen ze vier weken lang het ‘Direct Actief’-trainingsprogramma van het Werkplein Activerium. Daarbij krijgen de kandidaten persoonlijke sollicitatietrainingen en intensieve begeleiding bij het vinden van werk. Na het volgen van dit programma gaan de kandidaten een leerwerkstage volgen in een branche die het beste bij hun talenten past.

Leerwerkloket: 
Categorieën: