Nieuws

> Klink Nijland GWW Raalte BV Beste Leerbedrijf Bouw & Infra 2014

Klink Nijland GWW Raalte BV Beste Leerbedrijf Bouw & Infra 2014

Fundeaon Beter Leren, Beter Bouwen Logo

Klink Nijland GWW uit Raalte is het Beste Leerbedrijf Bouw & Infra 2014. Het leerbedrijf was met nog drie andere leerbedrijven in de race voor deze prijs. De jury is onder de indruk van de gedegen wijze waarop het leerbedrijf opleidt. Er is aandacht voor vakinhoudelijke zaken, maar zeker ook voor pedagogische en didactische aspecten.

De prijs voor het Beste Leerbedrijf Bouw & Infra 2014 is tijdens de Fundeon Relatiedag op dinsdag 11 november uitgereikt. Het Beste Leerbedrijf Bouw & Infra werd gekozen uit de vier categoriewinnaars die Fundeon in juni bekend maakte. De jury vindt dat leerlingen en stagiairs bij Klink Nijland GWW in een omgeving terechtkomen, waar men begaan is met mensen die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast heeft het leerbedrijf aandacht voor een welbegrepen personeelsvoorziening, maar ook voor sectoraal vakmanschap. ”Als eerste erkende leerbedrijf ooit in de infra, zijn we trots dat we destijds op eigen initiatief met het opleiden van leerlingen zijn begonnen. Het winnen van deze prijs geldt voor ons als een erkenning”, aldus Herman Nijland.

Vier categoriewinnaars maakten kans op deze prestigieuze sectorale prijs. Dit waren Knaap Bouwbedrijf uit Rotterdam (Beste Leerbedrijf Bouw), Van Gerwen Adviesgroep uit Reek (Beste Leerbedrijf Middenkader) en Dakbedekkingsbedrijf Elro uit Apeldoorn (Beste Leerbedrijf Gespecialiseerde Aannemerij). Klink Nijland GWW was winnaar in de categorie Beste Leerbedrijf Infra.

Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw en infra, reikt de Onderwijsprijs Bouw & Infra uit. De winnaar van de prijs Beste Leerbedrijf Bouw & Infra dingt mee naar de landelijke verkiezing van Beste Leerbedrijf, georganiseerd door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Fundeon, 11 november 2014

Categorieën: