Nieuws

> Jumbo zet in op nog betere mbo-praktijkopleidingen

Jumbo zet in op nog betere mbo-praktijkopleidingen

Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

Jumbo Supermarkten en SBB bundelen hun krachten om mbo-studenten nog beter op te leiden. Vandaag hebben beide organisaties hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staan afspraken die de kwaliteit van stages en leerbanen verder verhogen. Zo worden de praktijkopleiders vanaf nu periodiek bijgeschoold en kan SBB de erkenning van de leerbedrijven efficiënter inrichten.

Jumbo vervult met haar eigen Jumbo Academy al 15 jaar een rol in praktijkopleidingen voor het mbo. Dit schooljaar zijn meer dan 2.200 studenten in de leer bij de supermarktketen. Daarbij wordt Jumbo ondersteund door SBB, die zich inspant voor een goede aansluiting tussen het mbo en de arbeidsmarkt. Met de nieuwe overeenkomst wordt die samenwerking verder geïntensiveerd en wordt de begeleiding van de studenten in bijna 600 winkels en distributiecentra verder geprofessionaliseerd. Daarvoor wordt bijvoorbeeld steekproefsgewijs gekeken waaraan op de werkvloer behoefte is, om de praktijkopleiding gericht verder te ontwikkelen.

Echte vakmensen

André Timmermans, algemeen directeur SBB, is enthousiast over de intensieve samenwerking: "Leren in de praktijk is voor mbo-studenten van groot belang. De praktijkopleiders van Jumbo zijn echte vakmensen. Zij leiden studenten in de winkel op tot bijvoorbeeld verkoper, logistiek medewerker of manager Retail. Bovendien wil Jumbo als leerbedrijf meer ruimte gaan bieden aan jongeren uit het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. SBB draagt daar graag aan bij."

Investeren in medewerkers

Gea Kuiper, directeur HR van Jumbo Supermarkten: "Wij vinden het erg belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Zo kunnen zij zich nog beter ontwikkelen in hun vak en versterken we samen de unieke Jumbo-formule. Op die manier kunnen we onze klanten nog beter tot dienst zijn, want dát is waar het bij Jumbo om draait. We zijn blij dat SBB ons hier nu verder in ondersteunt."

Categorieën: 
Mbo