Nieuws

> Hogescholen bundelen krachten in nieuwe opleiding Mens en Techniek

Hogescholen bundelen krachten in nieuwe opleiding Mens en Techniek

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool, De Haagse Hogeschool, Fontys Hogescholen, Hogeschool Rotterdam en Zuyd Hogeschool starten in het studiejaar 2015/2016 gezamenlijk met de nieuwe opleiding Mens en Techniek. Dinsdag 31 maart is de officiële kick-off op Avans Hogeschool aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg.

De onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om toekomstige studenten nóg beter onderwijs te bieden. Het plan is om onder andere gezamenlijk minors te ontwikkelen, docenten uit te wisselen, elkaar te betrekken bij de afstudeertrajecten en studenten van verschillende disciplines op projectbasis samen te laten werken.

Snijvlak

“Door de krachten te bundelen zullen de studenten en docenten nog beter in staat zijn om steeds complexer wordende vraagstukken op het snijvlak van mens en techniek te beantwoorden”, stelt Willem Looije, voorzitter van het landelijk overleg Mens en Techniek.

De samenwerkende hogescholen bieden binnen de bachelor Mens en Techniek 5 differentiaties aan. Allemaal opleidingen op het snijvlak van techniek en gezondheid, maar elk met een eigen accent. Ze leiden ingenieurs op. Variërend van een meer technische invalshoek tot de nadruk vooral op gezondheidszorg.

Differentiaties

De huidige vijf opleidingen die samen verder gaan onder de noemer Mens en Techniek zijn:
Bewegingstechnologie (De Haagse Hogeschool), Biometrie (Zuyd Hogeschool), Gezondheidstechnologie (Hogeschool Rotterdam), Orthopedische Technologie (Fontys Hogescholen) en Gezondheidstechnologie (Avans Hogeschool).

Categorieën: