Nieuws

> Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt matchingsevent

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt matchingsevent

Op donderdag 18 september 2014 bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een verrassingsbezoek aan het matchingsevent voor bbl-studenten in Den Haag. Even daarvoor opende Jan van Zijl (voorzitter SBB) samen met minister Bussemaker (OCW) het evenement. Het matchingsevent is onderdeel van de Werkweek van 18 tot en met 25 september, dat wordt georganiseerd door het SterkTeam.

Met het matchingsevent vraagt Mirjam Sterk, de ambassadeur jeugdwerkloosheid, aandacht voor het belang van werken en leren. Op het evenement kunnen jongeren die nog op zoek zijn naar een leerbaan voor hun mbo-opleiding gematcht worden met erkende leerbedrijven. Bbl-leerbanen spelen een belangrijke rol bij de aanpak van jeugdwerkloosheid. Deze leerbanen zijn onmisbaar om een vak te kunnen leren en een diploma te halen.

Toekomst

Op het evenement maken studenten van ROC Leiden en ROC Mondriaan in verschillende sollicitatiegesprekken kennis met erkende leerbedrijven. Kenniscentra, brancheorganisaties, roc's, gemeenten en SBB hebben de afgelopen werken samen gewerkt om studenten en leerbedrijven samen te brengen. Voor vele studenten betekent dit dat zij kunnen starten met hun opleiding en daarmee een fundament leggen onder hun toekomst.

SBB, 18 september 2014