Nieuws

> Financieel administratief medewerkers vooral kans op werk in klantcontact

Financieel administratief medewerkers vooral kans op werk in klantcontact

Administratieve benodigdheden: rekenmachine, bonnetjes en kladblok

Doordat de financiële administratie van veel organisaties is geautomatiseerd, zijn er veel banen verdwenen. Het aantal WW-uitkeringen voor financieel administratieve medewerkers neemt al jaren toe. Veel van deze medewerkers moeten op zoek naar een nieuwe baan. Zij hebben vooral kans op werk als ze overstappen naar een baan in het klantcontact.

Kansen in klantcontact en marketing

Voor financieel administratief medewerkers zijn er betere kansen in niet-administratieve beroepen. Vooral in het klantcontact zijn er kansen. Bijvoorbeeld als callcentermedewerker, medewerker klantenservice of servicedeskmedewerker ICT. Deze beroepen hebben meestal veel openstaande vacatures. Daarnaast biedt een functie als marktermedewerker ook een goede kans op werk. 

Weinig kansen in andere administratieve baan

De kans op werk in administratieve beroepen is meestal niet goed. Veel administratieve beroepen hebben te maken met een krimpende werkgelegenheid. Tegelijkertijd zijn er veel werkzoekenden die een administratieve baan willen. Dit is vooral het geval in secretariële functies. Maar ook voor receptionisten zijn de kansen op een baan beperkt.

Toch zijn er kansen voor financieel medewerkers die binnen de administratieve richting een andere baan willen. Ze kunnen dan het beste overstappen naar een baan als (assistent) controller of assistent-accountant. Voor deze functies hebben werkzoekenden wel een hogere opleiding nodig, waardoor deze overstap niet voor iedereen een optie is. 

Wilt u weten welke andere overstapberoepen er zijn voor financieel-administratief medewerker en wat de kansen op de arbeidsmarkt van deze beroepen zijn? Bekijk de notitie Overstapberoepen voor financieel administratief medewerkers (pdf, 518 kB). 

WSP brengt werkgever in contact met werknemers 

Bent u werkgever en zoekt u personeel? Misschien kunt u iets betekenen voor administratieve krachten die hun baan verliezen. Het werkgeversservicepunt (WSP) helpt u daarbij. Het WSP is een samenwerking van onder andere gemeenten, UWV en lokale partijen. Bent u benieuwd naar wat het WSP in uw regio voor u kan doen? Neem contact op met het werkgeversservicepunt in uw regio.