Nieuws

> Emmen beste stagegemeente van Nederland

Emmen beste stagegemeente van Nederland

A+O Fonds Gemeenten logo

De gemeente Emmen  is uitgeroepen tot beste stagegemeente van Nederland. Daarmee versloeg de gemeente de andere twee genomineerden, de gemeente Woerden en het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat werd vandaag bekend gemaakt in het Waterschapshuis in Amersfoort. De verkiezing ‘Beste stagebedrijf gemeente of waterschap 2014’ wordt jaarlijks uitgeschreven door A+O fonds Gemeenten en A&O-fonds Waterschappen in samenwerking met kenniscentrum ECABO.

Winnaar stageverkiezing

De vakjury, bestaande uit afgevaardigden van het  A+O fonds gemeente en waterschap, onderwijs en ECABO, vindt dat de gemeente Emmen het stagebeleid op een goede manier heeft opgezet en geborgd. Zo heeft de gemeente een stagebureau. Het bureau is het centrale aanspreekpunt waar het hele proces, van acquisitie tot het ontzorgen en faciliteren van praktijkopleiders plaatsvindt. Juryvoorzitter Katia Steinmetz: “Het is positief dat de praktijkopleiders trainingen volgen om hun deskundigheid te bevorderen. Verder vindt de begeleiding plaats op inhoud en op de persoonlijke leerdoelen van de stagiairs. Dat spreekt ons zeer aan.”

Groot hart

Marieke ten Brinke, stagecoördinator gemeente Emmen: “Emmen heeft een groot hart voor stagiairs. We willen graag een bijdrage leveren aan een goed stagebeleid voor jongeren. We zijn trots op onze gecoördineerde en proactieve aanpak, dat we stagiairs kennis laten maken met de hele gemeente en de goede contacten die we met opleidingen hebben. Daarnaast zijn onze mensen in de organisatie echte ambassadeurs als het gaat om stages.”

Ander finalisten

De vakjury is ook lovend over de gemeente Woerden en het Hoogheemraadschap van Delfland. Over Woerden zegt de vakjury: “Stagiairs krijgen de ruimte voor creatieve ideeën die vervolgens ook uitgevoerd worden. Zoals het organiseren van een linkedin training. Belangrijk is ook dat stagiairs volwaardig werk krijgen, en taken die horen bij hun opleiding en persoonlijke leerdoelen.” En over het Hoogheemraadschap van Delfland luidt het oordeel: “Het Hoogheemraadschap beschikt over een zeer goed opleidingsprogramma van kleuters tot studenten aan het Wetenschappelijk Onderwijs. Er wordt jongeren een goed introductieprogramma geboden en ook stelt het Hoogheemraadschap studiebeurzen beschikbaar voor hbo en mbo-opleidingen die gericht zijn op water- en techniek.”

Kwaliteit

A+O fonds Gemeenten, A&O-fonds Waterschappen en ECABO organiseren de verkiezing om te laten zien hoe belangrijk het is dat gemeenten en waterschappen actief bezig zijn met goed stagebeleid. Steinmetz: “Studenten brengen een groot deel van de opleiding door in de praktijk. Dan is het belangrijk dat ze datgene leren wat aansluit op de leerdoelen van hun opleiding. We hebben dit jaar veel kwaliteit gezien bij de leerbedrijven. Met de verkiezing willen we de uitblinkers extra in het zonnetje zetten.”

 

Bekijk de pitches van de drie finalisten:

A en O gemeenten, 6 november 2014

Categorieën: