Nieuws

> 17 Oktober: Zij-Instromers maken op RTL4 kennis met kansen bouw en infrastructuur

17 Oktober: Zij-Instromers maken op RTL4 kennis met kansen bouw en infrastructuur

Vrouw staat tegen auto aan en wordt gefilmd door cameraman

Na een succesvol eerste seizoen, waarbij het programma ruim 1 miljoen kijkers wist te boeien, start Bouwend Nederland de tweede zesdelige tv-serie ‘Je gaat het maken’. De focus ligt in deze serie op de mogelijkheden voor zij-instromers. Mensen die die geïnteresseerd zijn in een overstap naar een baan in de bouw of infra maken kennis met de legio mogelijkheden die er zijn. De serie wordt gepresenteerd door Pernille La Lau en is vanaf zaterdag 17 oktober om 17:00 uur te zien bij RTL4.

De zes kandidaten die toe zijn aan een carrière move, gaan in gesprek met opleidingscoach Erik Colijn van Excellent Opleidingsbedrijf, Bouwschool Breda. Nadat hun competenties en vaardigheden in kaart zijn gebracht, krijgen zij te horen welke functie daarbij past. De zij-instromers werken mee in deze functie en worden begeleid en beoordeeld door een expert uit de praktijk. Tijdens de uitzendingen is Pernille La Lau hun steun en toeverlaat . In de ontknoping van de uitzending krijgt de kandidaat, bij geschiktheid, een mooi opleidingstraject aangeboden zodat hij of zij zich kan laten omscholen. Gaan zij het maken?

‘Je gaat het maken’ wordt vanaf 17 oktober iedere zaterdag uitgezonden om 17:00 uur en herhaald op de zondag- (11:30 uur) en zaterdagochtend (8:30 uur). Het programma is na de uitzending ook terug te kijken via RTL-XL en YouTube.

Over het format

Het televisieprogramma is onderdeel van de grootschalige campagne ‘Je gaat het maken’ waarmee Bouwend Nederland jongeren én zij-instromers wijst op de vele mogelijke banen in  de bouw- en infrasector. In de sector zijn, ondanks de gevolgen van de coronamaatregelen, de komende jaren ruim 45.000 vakkrachten nodig. De bouw is namelijk nodig voor vrijwel alle maatschappelijke uitdagingen waar we nu voor staan. Denk aan de energietransitie, de verduurzaming van de gebouwde omgeving en het oplossen van de woningnood. In de uitzending is daarnaast aandacht voor  de verschillende innovaties die de sector te bieden heeft. Meer informatie over de campagne is te vinden via www.jegaathetmaken.nl.

Bron: Bouwend Nederland.