> Move Your Skills

Move Your Skills

 

Move Your Skills is een programma dat is ontwikkeld door de Rabobank en het Albeda College. Het programma bestaat uit een aanbod van workshops, trainingen en presentaties door bedrijven, organisaties en zelfstandig ondernemers.  De studenten komen zo in aanraking met verschillende bedrijven en organisaties. Het is de bedoeling dat hierdoor de ondernemendheid en het ondernemerschap bij studenten worden gestimuleerd. De afgelopen drie maanden heeft Move Your Skills voor 3.000 studenten een programma verzorgd.

Naast ons vaste aanbod en het wisselende aanbod via ons eigen netwerk is het aanbod dat we vanwege een SROI-verplichting krijgen aangereikt door het LeerWerkLoket een prachtige aanvulling van betrokken bedrijven die hun kennis en ervaring met onze studenten willen delen. Het delen van de actuele werkwijze en ontwikkelingen vanuit het eigen bedrijf houden studenten en docenten bij de les en vormt een buitengewoon waardevolle aanvulling op het reguliere lesprogramma.

Theo van Duyl en Harry Nuijs waren aanwezig bij de presentatie van Trenton BV. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT-oplossingen voor analyseren van grote hoeveelheid data om daarmee tot nieuwe producten te komen. Als voorbeeld werd een systeem behandeld waarbij gebruikers en leveranciers van kopieermachines niet meer zelf toners hoeven te bestellen. Het zelf bestellen en op voorraad houden van toners brengt veel kosten met zich mee. Door het analyseren van de verbruiksdata van kopieermachines wordt voor iedere kopieermachine geschat wanneer welke toner vervangen moet worden en die wordt automatisch en 'just in time' geleverd. In het voorbeeld werd duidelijk dat alle partijen winnen. Trenton verdient aan deze nieuwe software applicatie. De leverancier kan met een veel kleinere voorraad toe en hoeft geen bestellingen te verwerken. De gebruiker heeft steeds op tijd de beschikking over een nieuwe toner. Deze voorbeelden laten onze studenten en docenten nadenken over nieuwe zakelijke concepten.

Ronald Karssies
Projectleider Move Your Skills