> Francien

Francien

Francien aan het werk op haar nieuwe bbl-plek

“Begin dit jaar heb ik een uitkering moeten aanvragen. Ik heb navraag gedaan over eventuele omscholing of cursussen met vergoeding. Helaas is dit tegenwoordig niet meer mogelijk via het UWV zelf. Ik kreeg het telefoonnummer van het Leerwerkloket, maar had er eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen van.

In de laatste week van augustus werd ik gebeld door het Leerwerkloket voor een aanmelding voor werk in het magazijn. Daarbij kreeg ik de mogelijkheid om een BBL-opleiding te doen in Asperen bij Hermeta. Ik werd gelijk enthousiast! Het Leerwerkloket heeft mijn cv doorgestuurd en de eerste week van september is er gelijk een afspraak gemaakt voor een sollicitatiegesprek met Hermeta. Philip van de Ent, adviseur van Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenland, ging mee ter begeleiding en voor de eventuele zaken die geregeld moesten worden rondom de opleiding.

Op 15 september kreeg ik het verlossende telefoontje 'je bent aangenomen'. Mijn geluk kon niet meer op! Ik wilde al jaren een BBL- opleiding volgen. Na het telefoontje is alles in een snel tempo gegaan. Ik heb het ontzettend naar mijn zin! Al mijn collega's zijn leuk en gezellig. Iedereen wil je alles leren en als je een vraag hebt, helpen ze je gelijk. Ik ben Hermeta echt dankbaar voor deze kans. Ik laat deze kans niet ontglippen, zorg dat ik mijn BBL-opleiding ga afronden in 2 jaar en dat we er met z’n allen leuke en gezellige jaren van maken.”