> Leisure Experience Day

Leisure Experience Day

In het kader van de maand van Leren en Werken organiseerde Servicepunt Leren en Werken Midden-Brabant op 11 september de Leisure Experience Day. Werkzoekenden lieten zich inspireren door clinics, workshops en interessante sprekers in de vrijetijdsbranche. Verschillende recreatiebedrijven presenteerden zich aan de bezoekers in de Leerfabriek in Oisterwijk.

Clinics, workshops en inspirerende sprekers

Verschillende sprekers uit de vrijetijdsbranche vertelden over hun passie voor het vak. Zo vertelden professionals vanuit de Efteling, Recreatie Company Oisterwijk, Koninklijke Horeca Nederland en gasterij De Commanderie waarom het zo aantrekkelijk is om in de vrijetijdsbranche te werken.

Naast het opdoen van inspiratie uit deze verhalen mochten de deelnemers ook zelf aan de slag om de vrijetijdsbranche echt te ervaren. Denk aan een workshop snijtechnieken, een barista workshop, een kaasproeverij en schoonmaaktips van poetsdiva Marja Middeldorp (bekend van tv-programma Hoe Schoon Is Jouw Huis?) Als laatste waren er speeddates tussen de aanwezige werkzoekenden en de bedrijven om te kijken of er al een match mogelijk was. Ondere andere Albron, Match and more, Center Parcs, Libéma, De Bruijn Beheer en de Efteling hebben geïnteresseerde kandidaten gesproken.

Successen geboekt

De Leisure Experience Day vond dit jaar voor het eerst plaats. Organisator Ingrid Berens (Leren en Werken Midden-Brabant): “Het was een productieve, positieve en inspirerende dag. Het mooiste was dat de recruiters van de deelnemende bedrijven aan het einde van de dag samenwerkten als collega’s en niet als concurrenten. Ze bekeken samen waar de kandidaten het beste tot hun recht komen en hun droomfunctie kunnen vervullen.”

Op dit moment zijn we nog druk bezig, concrete resultaten worden pas later verwacht en gecommuniceerd.

Loading Video...