> Leerwerkplek beschikbaar stellen

Leerwerkplek beschikbaar stellen

Erkenning als leerbedrijf

Wanneer je een leerbaan of stageplek beschikbaar wilt stellen voor mbo-studenten, dient je organisatie een erkend leerbedrijf te zijn. Dit is niet verplicht bij het aanbieden van stages of leerbanen voor duale hbo of wo opleidingen. Om een erkend leerbedrijf te worden moet je organisatie voldoen aan een aantal voorwaarden.

Voorwaarden

Dit is zijn de meest relevante voorwaarden die van toepassing zijn op het beschikbaar stellen van een leerwerkplek: 

  • Binnen de organisatie dienen er voldoende leermogelijkheden te zijn, die aansluiten bij één of meerdere mbo opleidingen.
  • Vanuit de organisatie moet er een veilige leerplaats zijn en dient er voldoende tijd, ruimte en middelen te worden geïnvesteerd.
  • Er dient een praktijkopleider te zijn die de student van de nodige vakkennis kan voorzien.

Voldoet de organisatie aan deze voorwaarden? Dan kun je de erkenning aanvragen bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven (SBB).

 

Leerwerkbaan aanmelden

Is er bij jullie in de organisatie een vacature voor een stageplek, werkervaringsplaats of BBL-plek? En zoeken jullie nog kandidaten? Dan is het mogelijk dat de vacature op de website het Leerwerkloket Flevoland wordt geplaatst. Hiervoor ontvangen we graag de vacatureinformatie aan de hand van het hiervoor bestemde vacatureformulier. Het vacatureformulier is te bereiken via onderstaande button.

Leerwerkbaan aanmelden

 

Subsidie Praktijkleren

Wanneer je als werkgever een praktijk- of leerwerkplaats aanbiedt, kun je gebruikmaken van de subsidieregeling Praktijkleren. Hiernaast kunnen sectorplannen of andere financiële regelingen ook subsidies bieden voor leerwerkplekken. Sommige van deze subsidies kunnen gestapeld worden met de subsidieregeling Praktijkleren. Indien stapelen niet mogelijk is, bekijk dan welke subsidie financieel het meest aantrekkelijk is. Onderstaande link toont een overzicht van de meest gebruikte financiële regelingen en andere interessante links. 

Financiële mogelijkheden