> Basisopleiding Medewerker administratie secretariaat en receptie

Basisopleiding Medewerker administratie secretariaat en receptie

Omschrijving

Schuilt er een administratietalent in jou?
Heb jij interesse om te werken in een administratieve functie? Maar weet je nog niet precies wat je wil? Volg de basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie! In 6 maanden maak je kennis met theorie uit de mbo-opleidingen MBO Medewerker financiële administratie en MBO Medewerkers secretariaat en receptie. Je hoeft geen stage te lopen.

Wat doet een medewerker administratie, secretariaat en receptie?

Een medewerker administratie, secretariaat en receptie heeft een afwisselend takenpakket en moet goed kunnen schakelen. Je verricht bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden:

 • de telefoon opnemen;
 • bezoekers ontvangen;
 • gegevens invoeren;
 • administreren.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens een basisopleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens een basisopleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding.
De voordelen van een basisopleiding:

 • Je ontvangt na je basisopleiding een officieel NTI-diploma.
 • Je kunt een basisopleiding binnen 6 maanden afronden.
 • Je hoeft tijdens een basisopleiding geen stage te lopen.
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer je tijdens de basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie?
Tijdens de basisopleiding krijg je in 6 maanden een inkijkje in de theorie van administratie en  secretariaat- en receptiebeheer. Deze theorie is afkomstig uit de opleidingen MBO Medewerker financiële administratie en MBO Medewerker Secretariaat en receptie.
Je verdiept je in deze onderwerpen:

 • Basiskennis secretariaat
 • Zakelijke communicatie

Toelating

Geen vooropleiding nodig voor de basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie
Voor de basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie is geen vooropleiding vereist. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie
Tijdens de basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie leg je twee theorie-examens af. De examenkosten zijn niet inbegrepen bij het lesgeld.

Elke dag digitaal examen doen
Het NTI MBO-college biedt Basisopleiding Medewerker administratie/secretariaat en receptie aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens gemaakt zijn die in eerste instantie schriftelijk kunnen worden afgenomen in Leiden en naar verwachting rond de zomer 2016 digitaal afgenomen kunnen worden in de testcentra. Digitaal examen doen is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland.

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma
Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt.

Examenkosten basisopleidingen
De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo.
De examenkosten bedragen € 270,00 .*
*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

Studieduur & lesgeld

Basisopleiding medw. administratie/secretariaat en receptie 4005