> Jongerenspreekuur LWL

Jongerenspreekuur LWL

Ik ben een jongeman van 24 jaar oud en mijn naam is Kanaan Asad. Momenteel werk ik in de installatietechniek en als installateur van zonnepanelen en daarbij ga ik een traject volgen binnen het bedrijf om warmtepompen te kunnen installeren.

Voordat ik het LeerWerkLoket Rijnmond bezocht, heb ik een aantal opleidingen gedaan op het MBO op verschillende niveaus nadat ik van de Havo was overgestapt naar het MBO omdat ik beroepsgericht wilde gaan leren en geen zin had om voor vakken te leren die mij niet interesseerden. Op het MBO begon ik op de opleiding Automonteur niveau 2. Dat is zo, als je de autobranche in wil dan moet je laag beginnen om alle benodigde basiskennis mee te krijgen. Ik heb de opleiding niet afgemaakt onder andere doordat ik niet de juiste stageplek had. En zo ben ik midden in het schooljaar gestopt en deed de andere helft van het jaar de opleiding Timmerman niveau 3, als tussenopleiding om over te gaan naar de opleiding Bouw niveau 4. Die opleiding heb ik anderhalf jaar gevolgd en ook niet afgemaakt doordat mijn motivatie niet hoog genoeg was. En zo was ik weer midden in het schooljaar gestopt en moest ik weer een tussenopleiding doen. Dit keer koos ik de ICT en heb ik mij daarna ingeschreven op het STC, het scheepvaart en transport college, voor de opleiding Baggermeester niveau 4, schipper voor op baggerschepen. En daar ben ik wel voor geslaagd.

Na het behalen van mijn diploma ben ik gelijk gaan werken in het bedrijf waar ik mijn stage heb gelopen en daar ben ik anderhalf jaar in dienst geweest. Maar ik ontdekte dat dit toch niet is wat ik wil doen en ik besloot om mijzelf om te scholen of een bedrijf te zoeken waar ik kan werken en tegelijkertijd kan leren. Ik heb van alles en nog wat op internet gezocht en zo heb ik de site van het LeerWerkLoket Rijnmond gevonden. Ik heb gekeken naar de openingstijden en ben direct de volgende dag langs gegaan. In het gesprek met Joyce Mulder heb ik alles uitgelegd over wat ik heb gedaan en ik kwam met de vraag of er een mogelijkheid is voor iemand in mijn situatie om een leer en werk traject te volgen bij een bedrijf in de sector techniek.

Joyce stelde voor om eerst een uitgebreide test te doen waaruit wij konden zien wat mijn kwaliteiten zijn, wat past bij mij en wat ik nou precies wil. Daaruit bleek dat elektro- en installatietechniek het meest bij mij passen. Vervolgens heeft Joyce mij in contact gebracht met Astrid Nobels, zij is arbeidsmarktcoach van Metechnica en zij bemiddelt bedrijven en medewerkers in de installatie en techniek branche. Met haar heb ik een gesprek gehad en ik heb haar alle nodige informatie gegeven zodat zij een bedrijf kon vinden waar ik een leertraject kan volgen. En ja hoor, na een maand had zij het juiste bedrijf voor mij gevonden, waar ik de mogelijkheid heb om een leertraject te volgen en mijzelf te ontwikkelen in de loop van de tijd.

Ik werk nu een maand bij dit bedrijf en heb het hartstikke naar mijn zin. Een goede werkgever en een hele fijne sfeer binnen het bedrijf. Mijn toekomst zie ik hier wel zitten. Ik ben blij met mijn keuze en ik heb geen spijt van de weg die ik heb afgelegd. Alles wat ik gedaan heb dat neem ik mee en dat zie ik als ervaring. Ik dank het LeerWerkLoket Rijnmond en met name Joyce Mulder voor alle tijd en moeite die zij voor mij heeft gedaan. En ik wens het LeerWerkLoket Rijnmond alle succes en ik hoop dat jullie meer mensen kunnen helpen.