> Investeren in kennis loont

Investeren in kennis loont

Leren en werken combineren: iets voor uw medewerkers?

Haken uw medewerkers soepel in op technologische ontwikkelingen? Pakken ze de steeds veranderende eisen op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu snel op? Zorg dat uw medewerkers up‑to‑date blijven. Investeren in hun opleiding en ontwikkeling is investeren in uw onderneming.

Profiteer van de bestaande vergoedingsregelingen

De ontwikkeling van uw medewerkers kost tijd en dus geld. Daar staat tegenover dat de scholingskosten zichzelf terugbetalen. Bovendien stimuleert de overheid een leven lang leren, ook op de werkvloer. U hoeft de lasten hiervan dus niet altijd zelf te dragen. Vaak kunt u aanspraak maken op stimuleringsregelingen en subsidiemogelijkheden vanuit overheid, opleidingsfondsen en brancheverenigingen. Het Leerwerkloket NHN kent de actuele stand van zaken en adviseert u graag over de fiscale en financiële mogelijkheden in uw situatie.

Word erkend leerbedrijf

Ontdek wat mensen in huis hebben en profiteer tegen geringe kosten van hun vaardigheden. Als erkend leerbedrijf neemt u mensen in dienst die in het vmbo of mbo hun praktijkdeel gaan doorlopen.

De procedure:

Via 088 ‑ 5378288 meldt u uw bedrijf telefonisch aan. Een opleidingsadviseur van het kenniscentrum uit uw branche neemt contact op. U regelt samen de erkenning. En u bepaalt samen welke opleidingen u kunt aanbieden.

Gekwalificeerd personeel met het Ervaringscertificaat

Elke bedrijfstak heeft zijn kwaliteitssysteem, inclusief normen voor gecertificeerd personeel. Hoe regelt u dat uw medewerkers snel de vereiste papieren halen? Een Ervaringscertificaat (EVC) brengt in kaart wat iemand al kan en welke kennis en vaardigheden nog ontbreken. Via een gericht en verkort opleidingstraject behalen uw medewerkers vervolgens snel(ler) het vereiste certificaat of diploma.