> Installatiebedrijf De Groot investeert in digivaardigheden

Installatiebedrijf De Groot investeert in digivaardigheden

April dit jaar sloot De Groot Installatiegroep zich aan bij het Taalakkoord Werkgevers. Het bedrijf zet zich al langer actief in voor de taalvaardigheid van zijn medewerkers. September 2018 was het bedrijf gastheer voor het werkgeversevent ‘Geletterd aan het werk’ over de aanpak van laaggeletterdheid op de werkvloer. Hierna ging De Groot ook zelf met de taalvaardigheid binnen het bedrijf aan de slag.

Duurzaam inzetbaar

De Groot Installatiegroep is een familiebedrijf met hart voor zijn medewerkers en wil hen duurzaam inzetbaar houden. Irma de Groot, mede-eigenaar en verantwoordelijk voor HRM, zegt in een interview in vakblad InstallateursZaken: “Als je in je mensen durft te investeren, krijg je er veel voor terug. Mensen voelen zich een onderdeel van het DNA van dit bedrijf. Men krijgt vertrouwen. Er kan veel bij ons. Er is vrijheid en ruimte om kansen te pakken. We hebben altijd voor ogen: Wat houdt onze mensen bezig? Wat beweegt hen? En waar kunnen we faciliteren?”

Maatwerk

Met hulp van Stichting Lezen en Schrijven biedt het bedrijf medewerkers waar nodig maatwerk om hun taalvaardigheid te verbeteren. Niet onder het kopje laaggeletterd, maar geagendeerd als ‘digitale basisvaardigheden’. Want medewerkers bleken vooral moeite te hebben met het  toegenomen gebruik van computers en tablets, waaronder het lezen dat daarbij komt kijken.

Prijs

Op 9 september 2019 ontving het bedrijf de Taalheldenprijs Drenthe van Stichting Lezen en Schrijven in de categorie ‘Bruggenbouwer’. Het kreeg de prijs voor de manier waarop binnen het concern laaggeletterdheid bij medewerkers wordt gesignaleerd en aangepakt en onderdeel is geworden van het personeelsbeleid. Brancheorganisatie Techniek Nederland en opleidings- en ontwikkelingsfonds OTIB rollen de aanpak met steun van De Groot Installatiegroep landelijk verder uit, onder andere via workshops.