> Facta Non Verba carrièrebeurs

Facta Non Verba carrièrebeurs

Facta Non Verba (Geen Woorden Maar Daden) is een intersectoraal netwerk in Rotterdam.
Met een no-nonsense mentaliteit weten bedrijven en organisaties elkaar te vinden.

Het doel van Facta Non Verba is om vrijwillige mobiliteit onder de werknemers die werken bij organisaties uit het netwerk te vergroten. Tevens worden werknemers gestimuleerd om iets te doen aan loopbaanontwikkeling.

Het netwerk zoekt naar mogelijkheden en oplossingen om gezamenlijk de arbeidsmobiliteit binnen de betrokken bedrijven te verbeteren. Zij werken samen om de arbeidsmarkt goed gevuld te houden, leren de diverse organisaties kennen en lopen mee met andere organisaties.

Twee keer per jaar wordt er een carrièrebeurs georganiseerd voor mensen die werken bij één van de aangesloten organisaties. Sommige mensen re-integreren na een ziekte periode en zijn op zoek naar ander passend werk. Anderen zijn toe aan een carrière switch en oriënteren zich op hun mogelijkheden. Vanuit het LeerWerkLoket dragen wij ook ons steentje bij tijdens deze beurs.

Deze keer stonden we op twee plaatsen. We hadden een stand waarbij we algemene informatie en advies gaven over leren en leren & werken. En we deden mee aan het zogenaamde loopbaancafé.

In het loopbaancafé gaven 20 vakgenoten van de verschillende organisaties in speeddate sessies antwoorden op loopbaanvragen. Ook gaven de loopbaanadviseurs tips voor een aansprekend eigentijds CV.
De gesprekken verliepen naar eigen inzicht en invulling van de loopbaanadviseur. Op een prettige informele manier hebben honderden mensen een kort en krachtig loopbaanadvies gekregen.

Met de adviezen konden de mensen aansluitend door naar het Oefenlab. Hier konden de tips gelijk in praktijk worden gebracht, bijvoorbeeld door te oefenen met het voeren van netwerkgesprekken, sollicitatiegesprekken of het houden van een pitch.

Naast de Informatie tafels van de verschillende organisaties, het Loopbaancafé en het Oefenlab konden alle deelnemers zich aanmelden voor verschillende inspirerende en leerzame workshops.

Op naar de volgende carrièrebeurs van Facta Non Verba!

Evelyn Voogt
Adviseur LeerWerkLoket Rijnmond