> Startplein Techniek Rivierenland begint

Startplein Techniek Rivierenland begint

Datum: 
maandag, 14 april, 2014

Het Startplein Techniek begint met een voorlichting door Kenteq (kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap) en het Leerwerkloket Rivierenland.

Datum:            donderdag 22 mei.
Tijd:                 10.00 tot 12.00 uur.
Locatie:           Beursplein Rivierenland, Nieuwe Tielseweg 112A Tiel.

Voorlichting over sector techniek
De nadruk van de ochtend ligt op metaal en elektro. Na de voorlichting kan de werkzoekende vragen stellen aan de adviseur van Kenteq en aan de scholingsadviseur van het Leerwerkloket Rivierenland. De werkzoekende krijgt dan meteen een advies op maat.

De voorlichting gaat over:

  • Wat houdt de sector techniek in?
  • Welke opleidingen hangen samen met technische beroepen?
  • Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit?
  • Hoe kan ik leren en werken combineren?

Startplein Techniek

Het Leerwerkloket Rivierenland organiseert samen met haar partners een oriëntatie- en kennismakingstraject voor werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in de sector techniek. Dit traject heet: Startplein Techniek. Door deelname aan het Startplein Techniek krijgt de werkzoekende een beter beeld bij wat de sector techniek inhoudt en worden sollicitatievaardigheden opgedaan.

Het Startplein bestaat uit drie stappen: een voorlichting, een rondleiding bij een bedrijf en zelf aan de slag. De voorlichting is op 22 mei . De tweede stap, de rondleiding is bij een technisch bedrijf. Tijdens de rondleiding leert de werkzoekende wat er in het bedrijf speelt en wat de dagelijkse werkzaamheden zijn. Bij de derde stap gaat de werkzoekende zelf aan de slag. Het Leerwerkloket Rivieren kan daarbij helpen. Ook organiseert het Leerwerkloket Rivierenland een middag met speeddates tussen werkzoekenden en werkgevers met een vacature in de techniek.

Aanmelden

Wilt u zich als werkzoekende aanmelden? Mail dan naar Ineke.vanderStraaten@uwv.nl of bel naar 06 46 85 22 34 (kantooruren). De uiterlijke aanmelddatum is 16 mei.

Leerwerkloket: